Tabu
BEAUTYSlider

Tendința de machiaj care oferă o strălucire sănătoasă în spatele măștii

Este „blush draping-ul” pe cale să detroneze tehnica de conturare a feței? Acest truc de machiaj adoptat de Emily Ratajowski sau Lily-Rose Depp sculptează fața și reîmprospătează tenul.

Ideal pentru a completa lipsa noastră de vitamina D în timpul izolării, „blush draping” oferă un impuls și revigorează tenul în zilele reci de toamnă.

Lily Rose Depp

Marc Jacobs a vorbit prima oara de această tehnică de îmbujorare. El ne-a amintit că Way Bandy – unul dintre marii make-up artiști ai anilor 70 – a folosit această metodă pentru clientele lui celebre, ca Elizabeth Taylor, Brooke Shields sau Cher! Atunci se chema color glow, iar azi i se spune drape make-up.

Way Bandy

Acest aspect vintage a revenit, în special datorită unei tendințe de machiaj retro, dar și din cauza pandemiei de coronavirus, care ne obligă să purtăm zilnic măști de protecție. Într-adevăr, acest mod de aplicare a machiajului face posibilă evidențierea părții superioare a feței, deci nu cea care este camuflată de mască.

Draping, tehnica de aplicare a fardului de obraz

Această tehnică de machiaj pe care Way Bandy o numea la acea vreme „explozie de culoare” este numită în mod adecvat. Conceptul? Sculptează și modelează fața cu un fard de obraz colorat, precum conturarea, dar într-un mod mai natural. Ușor de făcut acasă, metoda necesită doar două produse: o perie unghiulară și un fard de obraz.

Emily Ratajowski

„Mai degrabă decât să-ți aplici fardul direct pe pomeți, începe prin a-l întinde puțin mai sus, pe osul orbital, apoi alunecând până la tâmple”, ne sfătuiește make-up artistul din New York, Kasey Spickard, potrivit Glamour US, înainte de a specifica: „Integrați încet produsul în piele. Aceasta nu înseamnă a imita anii ’80, creând un roșu intens!”. În 2020, tehnica „blush draping” este mult mai subtilă decât versiunea sa originală. Nu uitați să amestecați marginile cu un burete sau o perie curate pentru a păstra o strălucire naturală sănătoasă.

Coral, roz prăfuit, fucsia sau portocaliu … Varianta nuanțelor de fard vă permite să vă schimbați stilul și să adaptați aspectul în funcție de tonul pielii. Kasey Spickard recomandă să începeți mai întâi cu o textură cremoasă de fard: „Aplic cu degetele sau cu buretele un fard de culoare ușor pentru a acționa ca o bază. Apoi adaug un fard de obraz deasupra pentru finisaj”. Este atat de simplu.

ARTICOLE SIMILARE

Ellie White – Secrete de frumusete

Prințul Louis va fi botezat azi, o zi specială pentru Regina Elisabeta a II-a

Andreea Damian

Veste bună pentru cinefili! Când se vor redeschide cinematografele

Tabu Tabu

Veste uimitoare de la cercetători: noi neuroni se nasc și la vârste înaintate

Andreea Damian

Când să aplici prima îngrijire antirid?

Andreea Damian

Ana Morodan, condamnată la închisoare. Ce verdict au dat magistrații

Andreea Damian

Scrie un comentariu