Tabu
PEOPLESlider

O imagine nemaivăzută cu Lady Diana, expusă într-o expoziție

O nouă expoziție dedicată familiei regale tocmai a avut loc la Palatul Kensington din Londra. Oportunitatea de a descoperi un nou instantaneu al prințesei Diana.

La douăzeci și cinci de ani de la moartea ei, cea pe care publicul a poreclit-o prințesa inimilor rămâne o icoană. Dacă familia regală este subiectul unei noi expoziții care tocmai a fost instalată la Palatul Kensington din Londra, Lady Diana este vedeta.

Într-adevăr, un portret nepublicat al mamei Prințului William și a Prințului Harry a fost dezvăluit pentru prima dată publicului. Inițial destinată să se alăture colecției National Portrait Gallery, fotografia a rămas timp de 34 de ani în arhivele autorului său: David Bailey.

O figură cheie a perioadei Swinging London din anii 1960, fotograful care a fost soțul actriței Catherine Deneuve, fusese ales de prințesă pentru capacitatea de a-și pune în valoare modelele, păstrând în același timp un stil foarte rafinat. O alegere care „reflectă dorința Dianei de a stabili o nouă identitate fotografică”, potrivit unui comunicat de presă de la Palatele Regale Istorice, transmis de CNN.

Acest portret, realizat în 1988 în alb-negru, o înfățișează pe Prințesa Diana din profil, într-o rochie care dezvăluie unul dintre umeri. O fotografie pe care vizitatorii expoziției „Viața printr-un obiectiv regal” o pot admira acum până pe 30 octombrie 2022.

Scopul acestei prezentări este acela de a arăta relația fundamentală pe care familia regală o are cu fotografia. „Mediul [fotografie] a modelat modul în care lumea vede monarhia britanică”, a declarat Claudia Acott Williams, curatorul Palatelor Regale Istorice, într-un comunicat de presă. „A permis familiei regale să ofere o perspectivă fascinantă asupra vieților și muncii lor, transformând imaginea regală și creând o relație fără precedent între coroană și subiecți.”

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai malefice zodii. De cine trebuie să te ferești

Andreea Damian

Citeste povestea Alexandrei Ungureanu si Crush!

realitatea

Ce avere colosală trebuie să împartă Shakira și Pique

Andreea Damian

The Guardian face topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca

Andreea Damian

De ce s-a despărțit Dinu Maxer de marea sa dragoste, Nicoleta Luciu. Cei doi au format un cuplu timp de 8 ani

Andreea Damian

Fiul lui Ștefan Bănică jr și-a deschis prima afacere la vârsta de 20 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu