Tabu
HEALTH

Fructul de toamnă cu multiple beneficii pentru vedere, digestie şi sistemul imunitar

Potrivit experților în nutriție, dovleacul este o legumă pe care ar trebui să o consumăm pe toată perioadei toamnei, mai ales că aduce un aport considerabil de nutrienţi şi antioxidanți benefici organismului.

Iată câteva motive pentru care să incluzi dovleacul în dieta ta zilnică.

  • Dovleacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B6, niacină, acid folic, fier, magneziu, fosfor și potasiu.
  • Dovleacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și alte carotenoide, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și contribuie la menținerea sănătății pielii și a vederii.
  • Beta-carotenul din dovleac este transformat de organism în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor și a vederii. Consumul adecvat de vitamina A poate ajuta la prevenirea deficiențelor de vedere și a problemelor oculare.
  •  Dovleacul conține vitamina C, care întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. De asemenea, contribuie la vindecarea rănilor și la producerea de colagen pentru o piele sănătoasă.
  • Dovleacul este o sursă bună de fibre, care susțin sănătatea tractului digestiv, ajutând la prevenirea constipației și la menținerea unui sistem digestiv sănătos.
  • Dovleacul este sărac în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face un aliment excelent pentru controlul greutății și menținerea unei diete sănătoase.
  • Dovleacul conține potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la susținerea sănătății inimii.
  • Dovleacul poate fi folosit într-o varietate de rețete, de la supe și piureuri la prăjituri și salate. Poți găti dovleacul în mai multe feluri, inclusiv copt, fiert, prăjit sau la aburi.

De reţinut este faptul că dovleacul asociat într-o dietă echilibrată cu alte fructe şi legume poate conduce la o serie de beneficii pentru o sănătate optimă pe termen lung, spun experții în nutriție.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ce se întâmplă cu creierul tău când consumi alimente reci

Andreea Damian

Kombucha – băutura elixir pentru sănătate: cum se prepară și care sunt beneficiile sale

Andreea Damian

Afla care sunt beneficiile uleiului de cocos!

realitatea

14 plante care țin țânțarii la distanță și miros grozav

Andreea Damian

De ce n-ar trebui să ignori această linie neagră misterioasă de pe unghiile tale

Andreea Damian

Cele două greșeli care îngrașă în perioada postului

Andreea Damian

Scrie un comentariu