Tabu
PEOPLESlider

Ce pensie primeşte Florin Piersic de la statul român

Florin Piersic este de departe unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de la noi din țară. Cu o carieră de succes, de peste șase decenii, acesta este și va rămâne un simbol pentru teatrul românesc dar și pentru cinematografie.

Marele actor primeşte însă o pensie infimă de la statul român.

Florin Pierisic a afirmat de fiecare dată că nu este un om bogat. A vorbit și detalii despre singurul lux pe care și l-a putut permite.

Florin Piersic primește o pensie de doar 2.000 de lei de la statul român. Suma este una modestă în condițiile în care a susținut peste 1200 de spectacole numai în ultimii 15 ani. El mai încasează o indemnizație de merit, de la Uniunea Teatrală din România, în valore de 2.700 de lei.
Florin Piersic a vorbit despre averea lui și a dezvăluit că nu a primit mulți bani nici înainte de Revoluție, când a jucat în filme de excepție. „Luxul” pe care și l-a permis a fost un teren, situat în apropiere de Cluj-Napoca, pe care și-a construit o cabană.

„(Niciodată nu ai vorbit despre banii… nu ai părut avid după bani) Pentru că nu am avut! Aici e chestia. Noi eram la un film, filmul se dădea după ce se petrecea un sfert din filmări…îți dădea un avans din contract. Contractul era de 40.000 pentru un rol principal, așa era atunci. 20.000 de lei era impozitul pe care trebuia să îl plătești statului. 18-20.000 era impozitul.

Niciodată nu am spus nimănui: ‘Dar eu cât primesc acum?’. (Care este cel mai mare lux pe care ți l-ai cumpărat, permis, făcut?) Lux? Nu știu dacă lux, pentru că nu mi-am cumpărat nimic de lux. Dar pot să-ți spun că unul dintre lucrurile pe care zic că a fost bine că le-am cumpărat… a fost o zi în care m-am dus și am văzut un om cosind. (…) Un teren într-un sat din munți, de lângă Cluj, la 28 de kilometri. (…) Mi-ai spus ce mi-am permis? Mi-am permis să cumpăr locul ăla. (…) Ăla e cadoul pe care mi l-am făcut eu, cabana de lângă Cluj. Unde acum când mă duc îmi face plăcere”, a povestit Florin Piersic în podcastul Fain&Simplu cu Mihai Morar.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Ofera-ti sansa de a iubi din nou

realitatea

Gwyneth Paltrow vinde pe Internet suplimente periculoase pentru gravide

Andreea Damian

Sunt milionari, dar circulă cu metroul. Ce vedete îl preferă în locul mașinilor scumpe?

Andreea Damian

Interviu cu Ioana Mihalache – Imaginea Romaniei la Miss Universe 2017

realitatea

Andreea Raicu, dezvăluiri „prea sincere” despre relaţia cu Tudor Chirilă: „A fost toxică”

Andreea Damian

Sophie Turner (Sansa) spune că seria finală din Game of Thrones va fi cea mai sângeroasă

realitatea

Scrie un comentariu