Tabu
CULTURESlider

Grevă în Noaptea Muzeelor. Angajații nu vor să lucreze în afara programului

Muzeul Naţional de Artă al României nu va participa la ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor, după ce membrii sindicatului din instituţia muzeală au anunţat că nu vor efectua ore suplimentare în afara programului obişnuit de lucru în data desfăşurării evenimentului.

„Conducerea MNAR a primit o înştiinţare din partea Sindicatului Specialiştilor Muzeului Naţional de Artă al României prin care este informată că membrii acestui sindicat se solidarizează cu sindicatele din Federaţia CulturMedia la care este afiliat şi prin urmare nu vor efectua ore suplimentare în afara programului obişnuit de lucru în data de 18 mai, cu prilejul Nopţii Muzeelor. Ca urmare a acestei situaţii, Consiliul de Administraţie al muzeului a hotărât că MNAR nu va participa la Noaptea Muzeelor”, a precizat instituţia într-un comunicat difuzat joi.

Sâmbătă, 18 mai, spaţiile expoziţionale ale MNAR vor fi deschise doar între orele 11.00-19.00.

Mai multe muzee din țară au anunțat, prin Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia, că nu vor participa la seria de evenimente Noaptea Muzeelor din 18 mai, în semn de protest față de neacordarea de măriri salariale promise la începutul anului. 

Printre muzeele solidare cu acțiunea se află Muzeul Municipiului București care a anunțat că nu va participa la Noaptea Muzeelor 2024.

„Intenția inițială a MMB era aceea de a participa, așa cum s-a întâmplat în fiecare an prin mobilizarea tuturor resurselor interne și externe, iar muzeele din structura MMB chiar au fost înscrise la Noaptea Muzeelor. Însă este nevoie ca sectorul muzeal să își recapete demnitatea pe măsura valorii sale și a contribuției la creșterea calității vieții tuturor românilor. O decizie în această privință vedem că întârzie. Știm că în acest moment se fac eforturi mari pentru rezolvarea acestei revendicări din partea tuturor actorilor implicați – sindicate, organizații profesionale, instituții ale statului – și sperăm cu toții la adoptarea rapidă a unor măsuri menite să respecte drepturile salariale și condiții de muncă corecte și decente pentru toți angajații din domeniul muzeal”, a comunicat muzeul la începutul săptămânii trecute.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Biletele la Cranberries s-au pus in vanzare

realitatea

Nelu Tătaru, chef la terasă în ultima zi înainte de noile restricţii. Imaginile care-l compromit pe ministrul Sănătății

Andreea Damian

Pescărușii, un mare pericol pentru oameni. Avertismentul cercetătorilor

Andreea Damian

West Side Flower Fest. Care este programul la festivalul florilor din Parcul Drumul Taberei

Andreea Damian

Când și unde se vor cununa religios Simona Halep și Toni Iuruc

Andreea Damian

Cate Blanchett va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Veneţia

Andreea Damian

Scrie un comentariu