Tabu
Image default
FASHIONSlider

Descopera ce muze ii inspira pe designerii cunoscuti!

In ziua de astazi muzele vin intr-o forma mai pamanteana cum ar fi Agyness Deyn, pentru Henry Holland sau Sienna Miller, pentru Matthew Williamson. Sienna a si jucat, de altfel, rolul muzei lui Andy Warhol in filmul „Factory Girl” despre viata lui Edie Sedgwick.

Muzele nu sunt neaparat si cele mai frumoase fete din lume, dar sunt in schimb cele mai stylish, un exemplu fiind Sofia Coppola, inspiratia lui Marc Jacobs. Sofia nu este o femeie urata, dar in nici un caz nu se incadreaza in standardele de fotomodel. Cu toate aceastea are abilitatea de arata styilish in orice moment.

Descopera-ce-muze-ii-inspira-pe-designeri-cunoscuti1O muza care a schimbat trendul

O alta muza, Isabella Blow, a schimbat total acest trend, descoperind ea talentul in loc sa fie ea descoperita. Ea a servit ca sursa de inspiratie pentru colectiile de palarii ale lui Philip Treacy si Alexander McQueen. Demonstrandu-le sprijinul sau, a cumparat intreaga colectie a lui McQueen in valoare de 5000 de lire si chiar l-a „cazat” pe Treacy dupa ce l-a descoperit.

Designerii, in schimb, nu-si pastreaza aceeasi muza, spre exemplu Matthew Williamson. Inspiratia lui originala a fost Kate Moss, pe care a „parasit-o” pentru Jade Jagger. Nici aici nu s-a oprit prea mult timp, inlocuind-o pe fiica faimosului rocker, Mick Jagger cu Bay Garnet. Lista continua cu Kelis, Sienna Miller, in prezent oprindu-se la modelul Astrid Munoz.

Cu toate acestea nu numai designerii se pot „desparti” de muze, ci si invers. Lady Amanda Harlech a incheiat faimoasa colaborare de 12 ani cu John Galliano in favoarea lui Karl Lagerfeld de la Chanel.

Descopera-ce-muze-ii-inspira-pe-designeri-cunoscuti2Rolul muzelor

Pe langa rolul de a inspira, muzele mai au si rolul de a face hainele designerilor sa arate bine.
Designerul Halson era cunoscut pentru anturajul sau denumit Halstonettes, format din femei cu picioare frumoase precum cele ale celebrelor Elsa Peretti sau Liza Minelli, care obisnuiau sa-l acompanieze in legendarul club Studio 54.

Unor designeri le place sa tina totul in familie cand vine vorba de muze, cum ar fi Gianni Versace si sora sa Donatella sau Christopher Kane si sora sa Tammy.

Descopera-ce-muze-ii-inspira-pe-designeri-cunoscuti3Muza, o metoda de promovare

Altii folosesc ca sursa de inspiratie scriitori sau reporteri, cautand si putina reclama in acelasi timp. 
De pilda, Stephan Jones cauta inspiratie fashion la scriitoarea faimoasa Anna Piaggi, insa doar Tom Ford se poate mandri cu muza muzelor. Fostul director creativ al casei Gucci o are ca muza pe nimeni alta decat editorul francez de la Vogue, Carine Roitfeld.

Muzele vor exista in continuare in moda, la fel cum au existat in tot ceea ce tine de procesul creativ, pictura, dans, actorie. Partea buna in a fi muza fashion este ca pe langa faptul ca nu ai de facut prea multe chestii, primesti haine multe si un boost in cariera care-ti va aduce cu siguranta faima…

 Vezi si: 

http://www.tabu.ro/sacoul-eroul-salvator/  

http://www.tabu.ro/sex-and-the-shoes/  

https://www.tabu.ro/istoria-hairstyling-ului-din-secolul-xx-pana-prezent/

ARTICOLE SIMILARE

Secretul de frumuseţe ieftin folosit de Victoria Beckham

Andreea Damian

Premiile Oscar 2023. Marele câștigător al gale. Lista completă a laureaților

Andreea Damian

Cine a inventat “The Little Black Dress”?

realitatea

Dan Chișu rupe tăcerea despre relația cu Alina Chivulescu: „Am divorțat în același loc”

Andreea Damian

Lily Collins, vedeta serialului „Emily in Paris”, s-a căsătorit. Primele imagini de la nuntă

Andreea Damian

Motivul pentru care Dragoș Moștenescu s-a mutat la Londra

Tabu Tabu

1 comentariu

Scrie un comentariu