Tabu
BEAUTY

Acest obicei zilnic accelerează apariția ridurilor pe gât! Iată cum să le eviți!

În era digitală, tocmai a apărut o nouă preocupare estetică: gâtul tech. Acest fenomen, legat de utilizarea zilnică a ecranelor, accelerează apariția ridurilor gâtului. Într-adevăr, creșterea lucrului la distanță și a utilizării smartphone-urilor, tabletelor și computerelor duce adesea la o postură proastă care poate afecta direct aspectul pielii.

Zona gâtului este deosebit de fragilă. Pielea sa, de două ori mai subțire decât cea a feței, prezintă semne de îmbătrânire mult mai rapid, expunând astfel gâtul la ridurile premature. Citind aceste prime rânduri, cu siguranță ți-ai îndreptat deja bărbia.

CE ESTE „GÂTUL TECH” ȘI CARE SUNT CONSECINȚELE SALE ASUPRA PIELII GÂTULUI?

Originea gâtului tech se bazează în principal pe poziția feței în fața dispozitivelor. Înclinând capetele, care cântăresc în jur de cinci kilograme, pentru a ne vizualiza ecranele, ne folosim excesiv mușchii gâtului. Acest comportament repetitiv poate lăsa pielea cu linii orizontale nedorite, cunoscute și sub numele de linii de guler. Această compresie a pielii accentuează pliurile și ridurile, provocând îmbătrânirea prematură a epidermei.

Géraldine Decaux, citată de Marie France, identifică trei probleme principale legate de gâtul tech. Potrivit ei, această poziție proastă duce la pierderea elasticității pielii, efectul gravitației și posturi proaste. Trebuie remarcat faptul că în timp pot apărea și alte simptome, inclusiv dureri de cap, oboseală, rigiditate la nivelul umerilor sau chiar deformarea coloanei vertebrale. Cu toate acestea, este destul de ușor să lupți împotriva acestui rău modern.

CUM SĂ LUPȚI ÎMPOTRIVA GÂTULUI TECH PENTRU A EVITA APARIȚIA RIDURILOR GÂTULUI?

Pentru a preveni apariția ridurilor gâtului, soluția este relativ simplă. Ca și în cazul multor alte acțiuni anti-îmbătrânire, prevenirea rămâne cea mai bună soluție. Ar trebui să vă ajustați postura ținând ecranele la nivelul ochilor și asigurați- vă că țineți gâtul drept. La locul de muncă, dacă este posibil, ar trebui să alternați cât mai des posibil între ședința și statul în picioare. Un ecran de computer ridicat vă ajută, de asemenea, să vă mențineți bărbia sus.

Pe lângă acest sfat specific pentru prevenirea gâtului tech, puteți adopta și câteva obiceiuri bune pentru a menține o piele mai fină, cu aspect mai tânăr. Dormiți pe o singură pernă, pentru a vă alungi complet gâtul fără a crea pliuri.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Îngrijirea pielii | Beneficiile capsulelor cu antioxidanți se văd după plajă

Andreea Damian

Jennifer Aniston cheltuie doar 200$ lunar pe frumusete

Designerii din SUA luptă împotriva anorexiei

realitatea

Cum să te vopseşti corect acasă. Greşeala pe care o fac toate femeile

Andreea Damian

Vara și părul tău

realitatea

Care sunt cele mai frumoase femei din lume conform științei

Andreea Damian

Scrie un comentariu