Tabu
Image default
CULTUREWhat's hot

ADEVARUL despre salvarea victimelor din Apuseni

argentin todeaARGENTIN TRIF, unul dintre cei trei salvatori: “Am vazut la tv ce s-a intamplat, mi-am luat o lanterna si am plecat sa caut avionul. Nu eram singur. Am mers cu masina pana cand ne-am impotmolit si am luat-o pe jos. ISU Cluj m-a sunat la un moment dat, nu stiu de unde aveau numarul meu, nu am spus nimanui ca plec pe munte. Ei ne-au spus ca oamenii sunt intr-o poienita cu zapada mai mare, cam de 1 metru. Nu stiu cat am mers, nu ne-am uitat la ceas. Pe la 19 si ceva am plecat noi de acasa, pe la 20:30-21:00 am ajuns la cei raniti. La 20:00 am fost sunat de ISU in timp ce mergeam pe jos, am facut cam 4km. Am tipat intr-una pentru ca ei sa ne auda. Nu ne-a fost fria de animalele salbatice.

Am ajuns sus, strigam, dar nu auzeam nimic. Am fost intr-o vale, ne-au spus cei de la ISU ca sunt cumva in sud. Ne-am dat in stanga in padure, am tipat iar si atunci au inceput sa tipe si ei. Dupa ce i-am gasit, m-a sunat un capitan de la ISU Cluj sa ii dau detalii despre victime. Copilotul era la un metru in fata avionului, nu putea sa mearga pentru ca avea picioarele rupte. Pilotul era incarcerat, restul erau cam la 10 metri de aeronava. Erau intr-o stare proasta, aproape inghetati. Am discutat cu dr. Zamfir, el m-a pus sa ii fac resuscitare tinerei Aura. Mi-a zis sa o tin de nas sa fac respiratie gura la gura. Am pus o haina sub ea pentru ca era cu spatele pe zapada.

Pe Aura am luat-o in brate pe o patura si am carat-o. toti 3 ne-am dat hainele de pe noi ca sa ii incalzim. Eu am plecat cu Zamfir si Trif sa caram fata. Un doctor a folosit un spray si un tricou ca sa faca un foc. In timp ce incercam sa ii salvam, ne sunau telefoanele intr-una. I-am si injurat la un moment dat. Dr. Zamfir era in regula. Cand am coborat ne-am intalnit cu sateni care au venit cu un tractor. Avea o patura in el si am facut targa pentru copilot. Ambulantele erau in centru in Horea. Nu pot spune despre ele.

Eu si cu Trif am zis sa ducem fata, Zamfir a venit dupa noi si al treilea a ramas cu celelalte victime. Primul care a venit in haina rosie la noi, SMURD, a venit doar cu manusi si o casca in cap. Nu a venit cu nicio targa sau trusa de prim ajutor. Dr. Zamfir i-a injurat cand i-a vazut asa. Cand am coborat cu a doua victima, copilotul, nu aveam masina sa il punem in ea. Erau doar jeep-uri de teren, au venit cei de la offroad din Timisoara. L-am pus intr-unul ca sa il ducem la salvare. Acolo au fost mai multi oameni din comuna decat autoritati”, a spus acesta pentru Antena 1.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Confidentele unei fete de oras

„Ieșirea trenurilor din gară”, de Radu Jude, premiera în cinematografe pe 18 iunie

Andreea Damian

Ed Sheeran a stabilit un nou record mondial

Andreea Damian

Andreea Marin se mută cu iubitul turc pe Dorobanţi

Stiai care au fost primii castigatori ai premiilor Oscar?

realitatea

Scrie un comentariu