Tabu
FASHION Slider

Adidași buni de aruncat la gunoi, vânduți de Gucci la un preț „nesimțit” de mare

gucci

În urmă cu 5 ani, Adidas lansa pantofii sport murdari de noroi. Modelul se alătura unui trend vestimentar, „moda fără stres”, care se bucura de mare succes în rândul tinerilor nonconformiști. În 2019, Gucci vinde adidașii ce par foarte purtați … cu aproape 800 de dolari. Ce-i drept, pantofii plini de noroi din colecţia „7X750“ de la Adidas erau ceva mai ieftini, fiind vânduți cu „doar” 147 de dolari.

Pantofii sport vânduți de Adidas

Brandul italian a stârnit critici pe rețelele de socializare pentru că vinde o pereche de încălțări numai bună de aruncat la gunoi la incredibilul preț de 790 de dolari. Internauții acuză Gucci de „comercializarea sărăciei” și descriu încărțările drept un exemplu de „capitalism de vârf”.

„Unii oameni au mai mulți bani decât conștiință. E ridicol”, a comentat o persoană. „Designerul tipic, de înaltă calitate, comercializează sărăcia”, a adăugat altcineva. Mulți spun că regretă că și-au aruncat vechile încălțări, altfel acum s-ar fi putut îmbogăți de pe urma lor. „Acum eram milionar! Am aruncat zeci de perechi sau le-am dat de pomană”, a scris un internaut.

Potrivit brandului de lux, acești adidași fac referire la forma veche a adidașilor, iar materialele folosite sunt de inspirație vintage. Pantofii Screener se vând într-o serie de culori pătate și par uzați, toate modelele având același aspect murdar. „Pantofii sunt asemănători cu modelul clasic din anii ’70 și sunt realizați din piele cu diferite materiale, tratate pentru a avea aspect de murdar”, mai susține Gucci.

Casa de modă italiană vinde, de asemenea, o pereche de pantofi sport albi – Rhyton, de asemenea foarte „purtați”. Ambele modele de pantofi fac parte din tendința pantofilor murdari. În luna septembrie a anului trecut, brandul de încălțăminte italiană Golden Goose a fost criticat pentru perechea de pantofi sport care părea lipită cu bandă. Adidașii se vindeau cu 530 de dolari și „glorificau sărăcia”, potrivit Independent.co.uk.

În urmă cu câteva zile, compania Gucci a retras de la vânzare un pulover din lână, pe motiv că ar fi discriminatoriu și ofensator la adresa persoanelor de culoare. Piesa de îmbrăcăminte are culoare neagră și guler înalt, până sub ochi, cu o deschizătură în dreptul gurii, înconjurată de culoare roșie.

ARTICOLE SIMILARE

O plantă de la marginea drumului provoacă arsuri severe. Cum o recunoști

Andreea Damian

Intelege-ti propriile emotii, asculta-ti corpul!

realitatea

Tom Ford a bandajat-o pe Crystal Renn in Vogue Paris

realitatea

1 comentariu

Noul tred. Pantofi de sport "uzați", vânduți de Gucci cu 700 de dolari 14 February 2019 at 11:32

[…] Casa de modă italiană vinde, de asemenea, o pereche de pantofi sport albi – Rhyton, de asemenea foarte „purtați”. Ambele modele de pantofi fac parte din tendința pantofilor murdari. În luna septembrie a anului trecut, brandul de încălțăminte italiană Golden Goose a fost criticat pentru perechea de pantofi sport care părea lipită cu bandă. Adidașii se vindeau cu 530 de dolari și „glorificau sărăcia”, potrivit Independent.co.uk, citat de tabu.ro […]

Răspunde

Scrie un comentariu