Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Afrodiziace | Sunt eficiente în stimularea dorinței?

Ghimbir, ciocolată, șofran. Se spune că aceste alimente au proprietăți afrodiziace și, prin urmare, fac posibilă creșterea dorinței sexuale. Este oare adevărat? Dacă nu există suficiente studii care să ateste aceste virtuți?

Dacă vă confruntați cu o scădere a libidoului, nu vă panicați: dorința nu este liniară și fluctuează pe parcursul vieții. Pentru a stimula plăcerea sexuală și a vă bucura de un moment intim alături de partenerul de viață, sunt utile câteva sfaturi. Propuneți un joc, creați o atmosferă romantică, trimiteți mesaje. Și folosiți bucătăria pentru a vă trezi libidoul!

Ghimbirul, ciocolata, șofranul, stridiile au un lucru în comun: se spune că sunt afrodiziace. Atunci când și cum ar trebui să le consumați pentru a stimula dorința sexuală. „Ne lipsesc studii empirice complete pentru a putea valida acest lucru. Dar, pe de altă parte, încă din vechile timpuri, am știut că există virtuți energizante care ne pot stimula excitația sexuală prin diferite alimente”, explică Alexandra Hubin, sexolog și fondator al SexoPositive, potrivit Femme Actuelle.

Probabil că ar trebui să mâncăm cantități uriașe din aceste alimente înainte de a vedea beneficiile lor. „Am fi bolnavi înainte de a putea profita de libido”, spune specialistul. Aceste așa-numite „alimente afrodisiace nu sunt însă lipsite de interes în stimularea dorinței: trebuie doar să știi cum să o folosești.

Alimentele afrodiziace, o proiecție mentală?

Dincolo de alimentele afrodiziace în sine, simplul act de a pregăti mâncarea pentru partenerul tău poate fi interesant. Și din motive întemeiate: „Arătându-ți dragostea, arătând atașamentul tău, ce modalitate mai bună de a ne determina să facem dragoste?”, sugerează Alexandra Hubin. Terapeutul sexual explică faptul că gătitul alimentelor afrodiziace pentru partener poate fi la originea unei proiecții mentale. Ideea? Cu alte cuvinte, un moment intim și privilegiat alături de persoana iubită.

Alimentele afrodiziace pot avea, de asemenea, un alt interes: „Acestea sunt ingrediente, alimente care au un gust foarte puternic, astfel încât să ne capteze atenția. Vom fi mai atenți la toată plăcerea gustativă senzorială pe care o putem avea”, spune Alexandra Hubin. Ea adaugă că sexualitatea funcționează la fel, pentru că „simțim lucruri, gustăm lucruri, vrem să facem dragoste”.

Dacă ghimbirul, șofranul sau chiar ciocolata pot deschide calea pentru creșterea dorinței, „cel mai important ingredient de pus în meniu este mai presus de orice râsul, complicitatea. Distrează-te. Acesta este cel mai bun mod pentru a stimula dorința”, concluzionează terapeutul sexual.

ARTICOLE SIMILARE

Premiile Grammy 2021. Au fost anunţate nominalizările. Beyonce, lider de clasament

Andreea Damian

Și-a pus sau nu Madonna implanturi în posterior? Vedeta răspunde speculațiilor

Andreea Damian

Relatia de cuplu – Studiu privind satisfactia

realitatea

Ce este Friluftsliv și de ce este momentul să încorporăm acest concept nordic în viețile noastre

Andreea Damian

Donald Trump și soția sa au fost testați pozitiv pentru coronavirus

Andreea Damian

Microsoft a implementat săptămâna de lucru de 4 zile în Japonia și a mărit productivitatea cu 40%

Andreea Damian

Scrie un comentariu