Tabu
Image default
CULTURE Slider

Primul festival din lume care lansează un NFT

Organizatorii Untold au anunţat, luni, că se pregătesc să lanseze primul NFT (Non Fungible Token). Acesta va putea fi găsit pe OpenSea, cea mai mare piaţă generală pentru bunurile digitale deţinute de utilizatori.

„Organizatorii festivalului Untold se pregătesc să lanseze primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). Fanii festivalului, şi nu numai, vor avea şansa să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecţii de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piaţă de bunuri digitale din lume”, se arată în comunicatul Untold.

Sursa citată menţionează că primul NFT Untold va putea fi găsit în curând pe OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde şi comercializa oricare dintre aceste articole. OpenSea este în prezent cea mai mare piaţă generală pentru bunurile digitale deţinute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole şi cele mai bune preţuri pentru noile categorii de articole.

„OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecţie cripto, articole de joc, artă digitală şi alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis şi cu adevărat deţinute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală. Colecţia de NFT-uri Untold este pregătită în parteneriat cu StakeBorg. StakeBorg este o companie ce îşi propune, prin multiplele iniţiative pe care le întreprinde, popularizarea industriei crypto şi a beneficiilor tehnologiei blockchain”, mai precizează comunicatul Untold.

Ce-ți oferă organizatorii Untold

Fanii festivalului şi cei care vor să achiziţioneze primul NFT Untold trebuie să se înregistreze pe untold.com. NFT-ul este o certificare care permite deţinătorului să îşi urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea şi s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca şi cum deţii tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. Este ca şi cum ai deţine o operă de artă digitală, cu valoare artistică. Practic NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă.

„Fenomenul NFT a devenit imediat unul foarte popular în rândul celor pasionaţi de acest domeniu. Şi unii dintre artiştii care au urcat pe mainstage-ul UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecţie de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari şi descrie NFT-ul ca un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo şi KYGO au anunţat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producţii nelansate încă”, au mai transmis organizatorii Untold.

Ei au mai precizat că în domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la Casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar câştigătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, primeşte un simbol digital unic.

ARTICOLE SIMILARE

Femeia grațiată de Trump, în urma intervenției lui Kim Kardashian, a devenit model de lenjerie intimă

Andreea Damian

Michael Jackson are un album secret de poetry pop

realitatea

Tulburare de sezon: de ce ianuarie este noul septembrie în modă

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Cum să prepari chec cu banane folosind ingredientul secret al lui Meghan Markle

Andreea Damian

Scrie un comentariu