Tabu
FASHIONSlider

Costumul de baie | Eco-responsabil, mai rezistent, mai la modă

O adevărată piesă de stil, pe o piață în creștere rapidă, costumul de baie a reușit și el să îmbrățișeze etica.

Înainte de criza sanitară, piața globală a costumelor de baie valora deja 16,8 miliarde de euro în 2020, potrivit unui raport publicat de platforma de analiză a datelor Research and Markets. Cu o rată anuală de creștere estimată la 6,3%, această cifră ar trebui să ajungă la 27,6 miliarde de euro în 2026.

Dacă sectorul costumelor de baie a fost puternic afectat de acești ani de lipsuri, închiderea piscinelor publice, a hotelurilor și interdicția de călătorie nu au făcut nimic pentru a reduce nevoia oamenilor de a face pasul”, spune Alex Lyles, expert pe costume de baie din Paris. Înotul este mai mult ca niciodată sinonim cu evadare și libertate, un hobby accesibil tuturor și, mai presus de toate, foarte bun pentru sănătate.”

În Statele Unite, sectorul costumelor de baie se confruntă cu o creștere neîntreruptă, în timp ce în China a pe cușmi. În cea mai populată țară din lume, unde toată lumea pare să se fi îndrăgostit de sporturile nautice, înotul este văzut ca cel mai bun exercițiu fizic.

Efecte de styling

Multă vreme, costumele de baie au fost o afacere de nișă rezervată etichetelor specializate. Astăzi, majoritatea mărcilor de prêt-à- porter oferă costume de baie în fiecare sezon. „Un umăr gol, o talie care se dezvăluie sub decupaje grafice, o singură piesă cu centură în talie, o țesătură care are un efect șifonat sau striat, inele metalice: universul costumului de baie vorbește mai mult ca niciodată de stil și tendințe”, spune Alex Lyles, citat de Madame Figaro. Dincolo de simbolul sărbătorilor prin excelență, costumul de baie a devenit un adevărat articol de modă, până la punctul de a fi purtt în oraș de vedete, precum Kim Kardashian, Hailey Bieber sau Emily Ratajkowski, care-l strecoară sub un top transparent sau o cămașă XXL, cu blugi, fustă sau pantaloni fluizi.

Val verde

Fabricate din țesături ecologice sau reciclate în ateliere locale și, uneori, chiar echipate cu filtre SPF integrate, etichetele de costume de baie 2022 concurează în ingeniozitate pentru a imagina modele eco-responsabile, combinând mai mult ca niciodată moda și etica. Și ceea ce este grozav la această muncă de inovație este că pariază, de asemenea, pe calitatea tricourilor.

Pe lângă faptul că sunt ecologice, sunt, de asemenea, mai rezistente și mai confortabile. Materialul vedetă? Econyl, o poliamidă reciclată realizată din plase de pescuit și resturi de țesătură, a cărei cerere a crescut cu 300% în ultimii ani. Vestea bună: este cu 80% mai puțin impactant asupra climei decât o poliamidă convențională și, de asemenea, ajută la reducerea volumului deșeurilor de plastic din oceane. Dar un bikini ecologic este cu aproximativ 12% mai scump decât unul obișnuit.

ARTICOLE SIMILARE

Pericolul major pe care îl ascund festivalurile de muzică

Andreea Damian

Walk it!: tendintele sezonului de la Hotstepper

realitatea

Kanye West e „profund” afectat de ținutele sexy pe care le poartă soția sa

Andreea Damian

Ce dificultăți întâmpină Adela Popescu cu cei trei copii: „Lucrul asta este practic imposibil de realizat”

Andreea Damian

Ce piese de teatru vedem in saptamana 28 noiembrie – 4 decembrie

realitatea

Lanvin, Toamnă/Iarnă, 2009/2010

realitatea

Scrie un comentariu