Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Nu mai arunca apa de orez! Are beneficii nebănuite pentru păr

Nu este nevoie să investești în produse pentru păr scumpe – îngrijirea părului se poate face cu ingrediente pe care le ai deja în bucătărie! Data viitoare când fierbi orez, gândeşte-te de două ori înainte să arunci apa. Apa de orez este bogată în minerale şi vitamine (B1, C, E) care ajută la repararea părului deteriorat.

Ce este apa de orez şi cum se prepară?

Apa de orez nu este apa în care se înmoaie orezul, ci aceea în care se fierbe orezul. Un alt mare avantaj al apei de orez este uşurinţa cu care poate fi făcută acasă: ai nevoie doar de orez jasmine (preferabil organic) şi apă purificată/distilată. Pur şi simplu fierbi orezul în apă şi apoi strecori excesul de apă într-un pahar pe care îl trebuie să îl păstrezi la frigider peste noapte. Odată ce s-a răcit, va fi un ingredient puternic pentru un ten luminos şi un păr strălucitor. Poți păstra lichidul la frigider cel mult 4 zile!

Păr strălucitor

Poţi folosi apa de orez şi pentru a înlocui şamponul obişnuit (apa de orez fermentată este cea mai eficientă, deoarece se apropie de ph-ul natural al scalpului!). Clătirea părului cu apă de orez îi conferă strălucire. Datorită conţinutului de inositol (are un rol important în stimularea creşterii părului), apa de orez are capacitatea de îmbunătăţi elasticitatea părului. Proteinele, vitaminele şi mineralele care se găsesc în aceasta întăresc părul şi îi dau un aspect mătăsos!

Secretul frumuseții din Japonia

Apa de orez este plină de vitamine, minerale și aminoacizi care pot contribui la o piele sănătoasă și frumoasă. De asemenea, conține un antioxidant numit acid ferulic, o substanță care poate vindeca problemele de piele, cum ar fi arsurile. Spălați fața cu apă de orez pentru a obține o piele netedă și strălucitoare. Turnați puțină apă de orez pe o dischetă de bumbac și folosiți-o pentru a vă masa fața. Repetați acest lucru de câteva ori pe săptămână pentru a oferi pielii un impuls.

ARTICOLE SIMILARE

Cine este Ramona Filip, designerul român stabilit în Cipru?

Tabu Tabu

Jamie Lee Curtis vorbește despre cum e să nu mai consumi pastile analgezice de 20 de ani

realitatea

Cinci lucruri despre Dana Budeanu pe care nu le mai știați!

Tabu Tabu

Cum s-a întreținut Alina Eremia în cele două luni de izolare

Tabu Tabu

Instagramul mai și citește sau în lumea confortabilă a bookstagram-ului

realitatea

Natalie Portman și Serena Williams își fac echipă de fotbal feminin

Andreea Damian

Scrie un comentariu