Tabu
CULTURESlider

Margaret Atwood scrie continuarea Handmaid’s Tale inspirată de America modernă

Margaret Atwood scrie o continuare a romanului Handmaid’s Tale (Povestea slujitoarei), inspirată de lumea modernă.

Cartea scrisă în 1985, despre un viitor distopic în care viața s-ar putea afla sub un regim totalitar din SUA, a devenit un serial TV de succes în 2017. Într-un mesaj, Atwood a scris: “Dragi cititori, tot ce mi-ați cerut să scriu despre Gilead și despre felul în care funcționează acest stat este inspirație pură pentru această carte care va urma. Ei bine, aproape tot! Cealaltă parte din care mă inspir pentru carte este chiar lumea în care trăim.” Continuarea, care va fi intitulată Testamentele, va fi publicată în data de 10 septembrie 2019. Autoarea canadiană a spus că această continuare are loc după 15 ani de la sfârșitul cărții originale și va fi relatată de trei personaje feminine.

Ea nu a menționat numele președintelui Trump dar comunicatul de presă care anunță noua carte a scos în evidență că Povestea slujitoarei a devenit “un simbol al mișcării împotriva sa, încurajând rezistența femeilor în fața misoginiei și pentru drepturilor femeii în întreaga lume”.

În prima carte, povestea este spusă Offred, una dintre numeroasele femei care au fost tâlhărite de identitatea și drepturile lor anterioare și au fost forțate să devină sclave sexuale ale comandanților regimului din Gilead. Povestea se termină atunci când Offred este luată într-o camionetă de către oamenii despre care i se spune că sunt membri ai rezistenței subterane.
Becky Hardie, directorul adjunct al editurii britanice Chatto & Windus, a declarat: “Ca societate, nici nu am fi putut avea nevoie de Margaret Atwood mai mult decât în prezent.” Atwood nu a dezvăluit încă dacă Offred – sau oricare dintre personajele de până acum din carte – vor fi printre cei trei naratori ai continuării.

ARTICOLE SIMILARE

Creatorii serialului Game of Thrones au semnat un acord cu Netflix

Andreea Damian

Chef Sorin Bontea prezintă rețeta sa de pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paște

Andreea Damian

Ce pensie specială are Irina Loghin. Artista a avut un mandat de parlamentar

Andreea Damian

Freida Pinto refuză să mai joace într-un film de Woody Allen

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Cum arată Cornelia, „dansatoarea maneliștilor”, la 55 de ani. N-o mai recunoști!

Andreea Damian

Scrie un comentariu