Tabu
Image default
BEAUTY

Ai pielea decojită după o arsură solară? Ce trebuie neapărat să faci

Dacă ai avut o arsură solară, probabil vei trece prin etapa de peeling. Putem trage de piele? Recomandări de la un specialist.

Vara este în plină desfășurare! Această perioadă a anului pe care o așteptăm cu atâta nerăbdare să ne putem bucura de vremea bună și de căldură. Pentru mulți dintre noi, este și o oportunitate de a ne lua câteva zile libere. Fie că te afli în România, fie în străinătate, un lucru este sigur, vei sta la soare!

Este esențial să-ți protejezi pielea de razele UVA și UVB, cu riscul de a ajunge cu arsuri solare dureroase și roșii pe piele. „Arsurile solare pe pielea copiilor și adolescenților pot provoca melanom mai târziu în viață. Și chiar și după adolescență, arsurile solare accelerează îmbătrânirea pielii și dăunează pielii pe termen lung. Pe termen scurt o usucă”, sunt de părere dermatologii.

Pentru a evita arsurile solare, este necesar să iei diferite măsuri de precauție. După cum am spus mai sus, este important să aplici pe piele (și să reînnoiești aplicarea acesteia) o protecție solară adaptată fototipului și indicelui UV. În fine, evită expunerea intensivă, poartă pălărie, dar și hidratează generos pielea după ședința de bronzare.

Am o arsură solară, ce ar trebui să fac?

Dacă este prea târziu și pielea ta este foarte arsă de soare. Când observi această arsură, nu aștepta. Ferește-te de soare sau îmbracă-te pentru a proteja zona cât mai mult posibil de razele UV. Un medic citat de Marie France mai recomandă „răcirea cu apă călduță cât mai curând posibil și reducerea inflamației cu un lapte hidratant”. Și mai presus de toate, nu te expune din nou înainte de a fi tratat complet arsurile solare!

După etapa de piele foarte roșie vine inevitabil cea de peeling, câteva zile mai târziu. Și dacă acesta este cazul tău, recomandările experților sunt destul de clare. „Mai presus de toate, nu te exfolia! Pielea este fragilă și are nevoie de multă catifelare. O loțiune hidratantă bună pentru a calma pielea este cea mai bună soluție”, spune dr. Marie Drago. „După o arsură solară, pielea lasă apa să scape, aceasta se numește pierdere transcutanată de apă. Prin urmare, este necesar să se ajute la reconstituirea barierei cutanate cu ajutorul unui lapte. Probioticele sau prebioticele au un efect calmant care poate fi de ajutor.”

Pot să trag de pielea decojită?

Este important să nu tragi de pielea care se decojește după o arsură solară. „Există riscul de a expune pielea foarte fragilă și de a deteriora epiderma. Cel mai bine este să hidratezi de mai multe ori pe zi pentru a preveni extinderea prea mare a zonei decojite”, ne sfătuiește specialistul. Poți folosi orice cremă hidratantă verificând să nu conțină ingrediente iritante pentru pielea sensibilizată. Evită uleiurile esențiale. Gelul de aloe vera este foarte popular și ușor de găsit oriunde în lume.

ARTICOLE SIMILARE

Ilinca Vandici, de nerecunoscut! A slăbit şi are cearcăne vizibile

Kylie Jenner și-a denumit produsele de make-up după piesele lui Taylor Swift

Andreea Damian

Un cadou Dove te asteapta la Wellness Club din Plaza Romania!

realitatea

Dieta și trucurile de slăbit ale actriței Gwyneth Paltrow

Om Shanti de vară

realitatea

Courteney Cox regretă operațiile de chirurgie plastică: „Am căzut într-un fel de nebunie”

Andreea Damian

Scrie un comentariu