Tabu
Image default
HEALTH

Beneficiile uimitoare ale consumului de pepene galben

Pepenele galben are un gust aparte, fiind, în același timp, un adevărat medicament natural. Conține 90% apă, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu și potasiu.

Beneficiile consumului de pepene galben

Îmbunătățește funcțiile inimii. Având în compoziție o cincime din necesarul zilnic de fibre, ajută la realizarea unei serii de procese legate de inimă: scade nivelul colesterolului, scade tensiunea arterială, ajută la pomparea sângelui mai bine și elimină toxinele din sânge. Pepenele galben mai conține potasiu și vitamina C, ambele cu rol în reglarea tensiunii arteriale.

Menține digestia sănătoasă. Constipația poate fi tratată cu pepene galben. Consumă un kilogram din acest fruct dimineața, pe stomacul gol.

Calmează pofta de mâncare exagerată. O felie de pepene galben potolește senzația de foame.

Luptă împotriva stresului. Antioxidanții enzimatici, SOD, care se află în pepenele galben scad nivelul proteinelor de stres care se acumulează în intestine.

Tratează alergiile și dermatozele infecțioase. În aceste cazuri, e recomandată o cură cu pepene galben de 12 zile. În această perioadă, nu se consumă grăsimi, carne și alimente conservate!

Excelent pentru diabetici. Potasiul, calciul, vitaminele A,B,C sunt esențiale în menținerea echilibrului metabolic al diabeticilor. Iar pepenele galben conține din plin aceste elemente.

Protejează vederea. O felie medie de pepene galben conține doar 56 calorii, dar asigură 103,2% din necesarul de vitamina A. Atât vitamina A cât și beta-carotenul sunt importanți nutrienți pentru o vedere bună.

Hidratează pielea. Pepenele galben este extrem de benefic în tratarea arsurilor solare. Se poate folosi și în scop de vitalizare generală, aplicând felii subțiri pe ten.

ARTICOLE SIMILARE

Băuturile fermentate, noul elixir al tinereții

Andreea Damian

Te simți mereu obosită? Zece lucruri de schimbat în viața ta

Andreea Damian

Coronavirusul își pierde 90% din capacitatea de a infecta în 20 de minute în aer

Andreea Damian

Avertismentul OMS: lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

Andreea Damian

Cum elimini în siguranță ceva străin din ochi. Modul stupid care îți distruge vederea

Andreea Damian

Un test de urină poate dezvălui cât mai ai de trăit

Andreea Damian

Scrie un comentariu