Tabu
HEALTHSlider

Primăvara | Fructe de sezon de consumat pentru a ne umple de vitamine și substanțe nutritive

Revenirea zilelor însorite este ocazia perfectă de a gusta fructe de sezon! Aceste alimente conțin multe oligoelemente, fibre și vitamine.

La sfârșitul iernii, este important să vă refaceți rezerva de vitamine și substanțe nutritive bune pentru a stimula organismul. Fiecare nou sezon marchează revenirea fructelor coapte care conțin arome multiple. Primăvara se caracterizează prin fructe colorate și suculente care ne înfrumusețează farfuriile. Cu toate acestea, este important să respectăm sezonalitatea fructelor. Atunci când sunt consumate la momentul potrivit, aceste alimente sunt coapte și au multiple beneficii.

Consumul de fructe este bun pentru sănătate. Aceste produse alimentare asigură un aport natural de oligoelemente, vitamine și fibre, elemente esențiale pentru ca organismul să funcționeze corect: ajută la evitarea deficiențelor și la prevenirea anumitor boli.

Care sunt fructele bune de mâncat primăvara?

Sezonul maxim al roșiilor este din mai până în iunie. Această legumă-fruct este deosebit de apreciată și poate fi consumată sub diferite forme. Ca suc, aperitiv, sos. Există multe modalități de a găti roșiile. Acest fruct conține, de asemenea, licopen, un puternic antioxidant care susține sănătatea cardiovasculară.

Mango este, de asemenea, un fruct de consumat primăvara. Culoarea sa portocalie amintește de soare și de blândețea zilelor de primăvară. Principalul atu al acestui fruct? Promovează producția și reînnoirea celulelor albe din sânge. Prin urmare, stimulează sistemul imunitar. Căpșunile, pe de altă parte, conțin o cantitate bună de calciu, fosfor și potasiu. Consumul regulat de căpșuni vă permite, de asemenea, să completați oligoelementele precum calciu, fosfor și potasiu.

Adesea considerat „prea bogat în grăsimi”, avocado conține totuși o cantitate bună de acizi grași mononesaturați. Aceste elemente caracterizează „grăsimile bune” precum omega-9 care acționează asupra reglării nivelului de colesterol din sânge. Acestea ajută și la prevenirea bolilor cardiovasculare precum hipertensiunea.

Rubarba are un conținut scăzut de calorii și multe alte virtuți. Bogăția sa în fibre solubile face posibilă acționarea pozitivă asupra tranzitului intestinal și a digestiei. Rubarba este, prin urmare, un mare aliat în lupta împotriva balonării sau a gazelor intestinale.

ARTICOLE SIMILARE

De ce ne e foame mereu în timpul izolării și cum o putem controla

Andreea Damian

Interviu cu Ioana Mihalache – Imaginea Romaniei la Miss Universe 2017

realitatea

Dieta pegan, la modă în 2019. Ce înseamnă acest regim și cum îl ții?

Andreea Damian

Oana Moșneagu și Vlad Gherman s-au despărțit? Mesajul surprinzător al actriței

Andreea Damian

Chirurgia vulvei la femei sub 25 de ani: un fenomen nebănuit

Andreea Damian

Mirela Vaida, probleme de sănătate după vacanţa din Delta Dunării

Andreea Damian

Scrie un comentariu