Tabu
HEALTH

Carmen Brumă: 3 greșeli pe care le faci în Postul Paștelui și care duc la îngrășare

Începe Postul Paștelui. Multe persoane credincioase aleg să țină tot Postul Paștelui în această perioadă și înlocuiesc alimentele clasice cu alimente potrivite în post.

Cu toate acestea, pentru a induce starea de sațietate la care se ajunge mai greu, mai ales pentru cei care sunt obișnuiți să consume zilnic carne, oamenii au tendința de a face excese alimentare. Printre acestea, consumul mare de carbohidrați, dar și de grăsimi vegetale. 

O altă greșeală este cumpărarea produselor procesate care conțin nu numai grăsimi în cantități mari, dar și zahăr. 

“1. Prima greșeală a multor persoane care constată că s-au îngrășat în post este excesul de carbohidrați simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.

2. Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantități mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 calorii, dacă îl pui cu sticla peste o salată sau alt preparat, faci 2 rotocoale cu sticla și ai lejer 3 linguri, adică 300 calorii, doar din ulei. Ideal este să folosești spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea de ulei din mâncare.

3. Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post gen șnițele de post, hamburger de post, chiftele de post etc. Acestea conțin cantități mari de grăsimi și de multe ori și zahăr.”, a scris Carmen Brumă pe Facebook. 

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Șapte ceaiuri recomandate de nutriționiști care te ajută să slăbești

Andreea Damian

Românii pot cumpăra antibiotice fără rețetă. Cu o condiție

Andreea Damian

E bine să facem băi fierbinţi și să mergem la saună în timpul sarcinii?

Andreea Damian

Schimbările climatice înrăutățesc alergiile de sezon

Andreea Damian

Câte ore de fasting sunt necesare pentru a reduce senzația de foame

Andreea Damian

Tipul de cancer care face foarte multe victime în rândul tinerilor europeni

Andreea Damian

Scrie un comentariu