Tabu
Image default
HEALTH LIFESTYLE Slider

Cinci moduri de a-i determina pe copii să mănânce legume

Nu ascunde legume în mâncare, vorbește-le copiilor despre ceea ce mănâncă și împărtășește călătoria descoperirii gusturilor noi.

  1. Aruncă o privire lungă și dură în oglindă – tu ce mănânci?

Înainte de a te război cu cel mic pe tema broccoli-ului, este timpul să te uiți la ce mănânci tu. „Dacă adultul mănâncă același aliment ca și ei, este mai probabil să încerce să-l mănânce singuri”, spune Sarah Almond Bushell, dietetician în domeniul nutriției copiilor. „Mâncatul împreună ca familie este, de aceea, de foarte mult ajutor.”

  1. Nu ascudeți legumele în felurile de mâncare

Poate fi tentant să-ți atragi copilul într-un fals sentiment de securitate, păcălindu-I că nu sunt legume în meniul gătit dar aceasta nu este o rețetă pentru succesul pe termen lung. Alege-ți cu atenție luptele: este puțin probabil ca copiii tăi să răspundă în mod pozitiv la varza de Bruxelles, așa că rămâi la ceva ce ai încercat deja, cum ar fi mazărea și morcovii din primii ani.

  1. Bucurați-vă de această călătorie împreună

Pregătiți, gătiți legumele împreună și vedeți cum răspund ei la nivel senzorial: ce cred ei despre mirosul de țelină, de exemplu. Dă-le un rol de jucat în construirea unei relații sănătoase cu legumele. Acest lucru ar putea însemna să aleagă ardeiul pe care și-l doresc la supermarket sau chiar să-și crească propriile legume în grădină – sau chiar într-un ghiveci, pe balcon. Dacă ajung să aleagă, să pregătească legumele pentru a fi consumate și să gătească, atunci este mult mai probabil să le și mănânce.

  1. Ei trebuie să știe la ce să se aștepte

Dacă le oferi copiilor o rutină zilnică poate să facă mult mai probabilă dorința lor să mănânce legume atunci când vine vorba de masă. Dacă știu că de fiecare dată când consumă o masă sau o gustare, va exista o formă de fructe sau legume, acest lucru scade nivelul de îngrijorare și anxietate care se poate crea în jurul orei de masa.

  1. Ia în considerare modul în care îți răsplătești copilul

Este posibil ca cel mic să fi consumat o parte corectă din legumele servite dar asta nu înseamnă că trebuie să aibă parte de ceva dulce ca recompensă. Nu răsplăti copilul niciodată cu mâncare. Atunci când spui că poate mânca o budincă dacă își mănâncă legumele, glorifici budinca și demonizezi legumele.

ARTICOLE SIMILARE

Cafeaua Jacobs da tonul la joaca!

realitatea

Existența jocului de ruletă în viața tinerilor

realitatea

Descoperire îngrijorătoare despre Groenlanda: se topește mai repede decât se estima până acum

Andreea Damian

Reclama GENIALA. Nemtii au inventat sticla de apa care te ajuta sa slabesti!

TIC PITIC 2021⎥ Spectacole pentru cei mici

Ciocîrlan

Fratele AUREI ION despre zvonul relatiei cu DR ZAMFIR!

1 comentariu

Scrie un comentariu