Tabu
HEALTH

Cum să-ți păstrezi urechile curate mai mult timp

Dacă ai puțină ceară în urechi este perfect normal și chiar te ajută să-ți protejezi canalele urechii împotriva infecțiilor. Dar cu toții dorim ca urechile noastre să fie curate. Dar dacă ai folosit bețișoare de bumbac pentru a-ți curăța interiorul urechilor, este posibil să le fi creat deja daune. Se pare că există multe alte moduri simple și sănătoase de a te asigura că urechile tale rămân curate.

  1. Redu consumul de cofeină.

Deși nimic nu te poate ajuta să te trezești mai bine dimineața decât o ceașcă fierbinte de cafea, consumul prea des poate declanșa producția de ceară. Dacă nu-ți poți imagina o zi fără ceașca de cafea, ia în considerare obținerea unei proceduri de îndepărtare a cerii cu microaspirație de către un specialist. Dacă dorești să reduci riscul de acumulare de ceară, încearcă să reduci treptat consumul de cofeină.

  1. Renunță la bețișoarele de urechi.

Curățarea urechilor cu bețișoare poate părea cel mai simplu și rapid mod de a scăpa de ceară, dar poate face exact opusul. Bețișoarele îți pot irita canalul urechii și împinge ceara înapoi în interior, ceea ce va îngreuna îndepărtarea acesteia. În loc să folosești bețișoare, spală-ți urechile cu puțin săpun și usucă-le cu un prosop subțire.

  1. Încearcă uleiul de măsline.

Uleiul de măsline are o mulțime de beneficii pentru sănătate și, pe lângă faptul că-ți hidratează pielea și te protejează împotriva afecțiunilor cardiace, te poate ajuta și să-ți menții urechile curate mai mult timp. Punerea unei picături de ulei de măsline în urechi o dată pe săptămână poate înmuia ceara și chiar o poate încuraja să se miște în mod natural din ureche.

  1. Hidratează-te.

Să bei suficientă apă este absolut esențial pentru sănătatea și bunăstarea ta generală și, de asemenea, te-ar putea ajuta să îți menții urechile curate. Menținerea hidratată stimulează canalele urechii, ajutând la curățarea acestora. Bea suficientă apă ca să-ți menții echilibrul fluidelor, iar acest lucru ar putea ajuta în mod natural la reducerea acumulării de ceară.

  1. Nu curăța interiorul urechilor.

Deși ar putea părea tentant să cureți interiorul urechilor, acest lucru ar putea face mai mult rău decât bine. Este recomandat să cureți numai partea exterioară și, cu excepția cazului în care lucrezi într-un mediu murdar sau prăfuit, să faci un duș zilnic și să ștergi exteriorul și în spatele urechilor cu o cârpă umedă ar trebui să fie suficient pentru a-ți menține urechile curate.

ARTICOLE SIMILARE

Leguma care îți protejează ficatul după masa de Paște

Andreea Damian

Vești bune! Imunitatea la Covid-19 poate dura mai mult de 6 luni

Andreea Damian

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 6 prune uscate pe zi

Andreea Damian

6 alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a mânca

Andreea Damian

Ce trebuie să faci când iei antibiotice pentru a-ți proteja flora intestinală

Tabu Tabu

De ce nu este bine să te dai cu parfum la plajă

Andreea Damian

Scrie un comentariu