Tabu
Image default
HEALTH

Cum să-ți păstrezi urechile curate mai mult timp

Dacă ai puțină ceară în urechi este perfect normal și chiar te ajută să-ți protejezi canalele urechii împotriva infecțiilor. Dar cu toții dorim ca urechile noastre să fie curate. Dar dacă ai folosit bețișoare de bumbac pentru a-ți curăța interiorul urechilor, este posibil să le fi creat deja daune. Se pare că există multe alte moduri simple și sănătoase de a te asigura că urechile tale rămân curate.

  1. Redu consumul de cofeină.

Deși nimic nu te poate ajuta să te trezești mai bine dimineața decât o ceașcă fierbinte de cafea, consumul prea des poate declanșa producția de ceară. Dacă nu-ți poți imagina o zi fără ceașca de cafea, ia în considerare obținerea unei proceduri de îndepărtare a cerii cu microaspirație de către un specialist. Dacă dorești să reduci riscul de acumulare de ceară, încearcă să reduci treptat consumul de cofeină.

  1. Renunță la bețișoarele de urechi.

Curățarea urechilor cu bețișoare poate părea cel mai simplu și rapid mod de a scăpa de ceară, dar poate face exact opusul. Bețișoarele îți pot irita canalul urechii și împinge ceara înapoi în interior, ceea ce va îngreuna îndepărtarea acesteia. În loc să folosești bețișoare, spală-ți urechile cu puțin săpun și usucă-le cu un prosop subțire.

  1. Încearcă uleiul de măsline.

Uleiul de măsline are o mulțime de beneficii pentru sănătate și, pe lângă faptul că-ți hidratează pielea și te protejează împotriva afecțiunilor cardiace, te poate ajuta și să-ți menții urechile curate mai mult timp. Punerea unei picături de ulei de măsline în urechi o dată pe săptămână poate înmuia ceara și chiar o poate încuraja să se miște în mod natural din ureche.

  1. Hidratează-te.

Să bei suficientă apă este absolut esențial pentru sănătatea și bunăstarea ta generală și, de asemenea, te-ar putea ajuta să îți menții urechile curate. Menținerea hidratată stimulează canalele urechii, ajutând la curățarea acestora. Bea suficientă apă ca să-ți menții echilibrul fluidelor, iar acest lucru ar putea ajuta în mod natural la reducerea acumulării de ceară.

  1. Nu curăța interiorul urechilor.

Deși ar putea părea tentant să cureți interiorul urechilor, acest lucru ar putea face mai mult rău decât bine. Este recomandat să cureți numai partea exterioară și, cu excepția cazului în care lucrezi într-un mediu murdar sau prăfuit, să faci un duș zilnic și să ștergi exteriorul și în spatele urechilor cu o cârpă umedă ar trebui să fie suficient pentru a-ți menține urechile curate.

ARTICOLE SIMILARE

Dacă sari peste micul dejun, citește asta și te vei răzgândi!

Andreea Damian

Life style – sau ce stil de alimentatie mi se potriveste?

realitatea

Covid-19: acest simptom particular ar indica o imunitate „prea puternică”

Andreea Damian

20 de alimente care sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate împreună

Andreea Damian

Zona zoster: primele simptome care ar trebui să te alerteze

Andreea Damian

Cele mai bune sfaturi ca să nu iei coronavirus pe Litoral

Andreea Damian

Scrie un comentariu