Home > Health > Pasta de roșii ar putea îmbunătăți fertilitatea masculină

Pasta de roșii ar putea îmbunătăți fertilitatea masculină

Experții în fertilitate sunt de părere că licopenul – un nutrient găsit în roșii – poate stimula calitatea spermatozoizilor, cel puțin asta demonstrează un studiu.

Bărbații care au consumat echivalentul a două linguri de pastă (concentrat) de roșii pe zi, ca supliment, s-a dovedit că au spermă de calitate mai bună. Infertilitatea masculină afectează până la jumătate din cuplurile care nu pot concepe. Experții în fertilitate au spus că sunt necesare mai multe studii care implică bărbați cunoscuți cu probleme de fertilitate pentru ca rezultatele să fie concludente. Sfaturile pentru bărbații care se confruntă cu probleme de fertilitate sugerează în prezent să adopte un stil de viață sănătos și să poarte neapărat lenjerie de corp comodă.

De asemenea, se sugerează reducerea stresului pe cât posibil și să se asigure asupra faptului că au relații sexuale în mod regulat, în timp ce partenera lor ovulează pentru a maximiza șansele concepției. Dar ideea că anumiți nutrienți ar putea stimula fertilitatea masculină câștigă teren de ceva timp.

Licopenul, la fel ca vitamina E și zincul, care au fost în centrul cercetărilor anterioare, este un antioxidant, ceea ce înseamnă că previne oxidarea în celule și, prin urmare, deteriorarea acestora. Acesta a fost legat de alte beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă și unele tipuri de cancer.

Echipa din Sheffield care a realizat studiul spune că a folosit un supliment, deoarece licopenul din alimente poate fi mai greu de absorbit de către organism. Bărbații ar fi trebuit să mănânce 2 kg de roșii fierte în fiecare zi pentru a obține doza echivalentă de licopen. În perioada de 12 săptămâni, 60 de bărbați au fost aleși la întâmplare pentru a lua 14 micrograme de licopen pe zi. Sperma lor a fost testată la început, la șase săptămâni și la sfârșitul studiului și, deși nu a existat nicio diferență în concentrația spermatozoizilor, proporția de spermatozoizi în formă sănătoasă și motilitate – care arată cât de rapid poate speramtozoidul să „înoate” – a fost mai mare la cei care iau licopen.

Articole asemanatoare
vitamine
Vitamine și minerale care ajută la creșterea fertilității
fertilitate
Te ajută dieta pentru fertilitate să ai succes în conceperea unui copil? Părerea experților
Reteta vegetariana – Supa rece de rosii cu busuioc!
Cele mai mari PERICOLE din FRIGIDER: Lista alimentelor care nu trebuie niciodata refrigerate!

Comenteaza acest articol

Pasta de roșii ar putea îmbunătăți fertilitatea masculină

by realitatea   1 min
0