Home > Agenda > Englezii avertizați cu invazie de șobolani, 120 de milioane de rozători așteaptă să le intre în case

Englezii avertizați cu invazie de șobolani, 120 de milioane de rozători așteaptă să le intre în case

Șefii autorităților de control al dăunătorilor din Anglia spun că 120 de milioane de șobolani înfometați vor invada casele oamenilor, pe măsură ce devine mai frig.

Pe măsură ce vremea mai rece afectează Marea Britanie, populația de șobolani bruni care în prezent se ridică la aproximativ 120 de milioane de rozători – aproape dublul populației umane de 67 de milioane – este în căutarea unui loc „cald și confortabil” pentru a cuibări de iarnă. Britanicii au fost avertizați că trebuie să își protejeze casele, deoarece populația de șobolani din țară va fi în curând la vânătoare de case.

De cele mai multe ori șobolanii se mută în mansard și dulapurile de sub scări – și pot avea până la șase rânduri de pui până primăvara. Șobolanii pot provoca daune grave prin ronțăirea cablurilor electrice și a grinzilor. Paul Bates, de la controlul dăunătorilor a spus că datorită ploilor puternice din ultima perioadă șobolanii au ieșit la suprafață. “În prezent există o mulțime de mâncare pentru șobolani, fructe coapte și culturi de la recoltare, astfel încât populația de șobolani este foarte bine hrănită în acest moment. Pe măsură ce devine mai frig, șobolanii se vor orienta spre aprovizionarea cu alimente și găsirea unui loc cald pentru iernat”.

Unii meteorologi auprezis chiar că aceasta va fi cea mai friguroasă iarnă din ultimii zeci de ani, britanicii fiind avertizați să „acționeze acum” pentru a-și proteja casa de șobolani.

Articole asemanatoare
Top cei mai ingrijiti barbati de pe glob

Comenteaza acest articol

Englezii avertizați cu invazie de șobolani, 120 de milioane de rozători așteaptă să le intre în case

by realitatea   1 min
0