Tabu
LIFESTYLE

Ananasul, de ajutor în războiul cu kilogramele în plus!

Cunoscut de noi încă din cele mai vechi timpuri sub formă de compot la conservă chinezească, ananasul rămâne un fruct foarte puţin utilizat în bucătăria românească. Puţin ştiu că ananasul este un excelent ingredient în mâncăruri, salate şi sosuri. Iată, aşadar, câteva informaţii despre ananas pe care nu le ştiţi:

Cum îl alegeţi?

Cum culoarea nu ne ajută în a-l alege, o apăsare uşoară îţi va spune exact dacă este copt sau nu. Dar dacă doriţi să-l folosiţi la mâncăruri, alegeţi fructele cele mai pietroase – sunt coapte pe jumătate. Evitaţi fructele cu frunzele uscate, galbene sau maro dar şi pe cele cu frunzele foarte verzi, şi fragile. Frunzele pot avea vârfurile uscate – dar numai vârfurile!

Inamicul grăsimii

Enzimele proteolitice, cum este, în principal Bromelaina diferă în câteva minute o cantitate de proteine de 1000 de ori mai mare decât propria greutate. De asemenea, Bromelaina este un agent eficient pentru a desface legăturilor de amidon, ceea ce recomandă ananasul pentru tratarea sensibilităţii la produsele de panificaţie. Pentru slăbire, cei care nu au probleme cu aciditatea, pot face cure de suc proaspăt de ananas şi se pot mânca 1-2 rondele după masă ca desert.

De asemenea:

1. Ananasul este bogat în vitaminele A şi C. Este un bun diuretic, şi datorită conţinutului crescut de celuloză, care reglează digestia;

2. Se recomandă în colesterol, arterită şi infecţii respiratorii;

3. Sporeşte efectul antibioticelor şi al chimioterapiei;

4. Nu aruncaţi cojile şi bucăţelele rezultate de la curăţarea “ochilor”. Fierbiţi-le cu zahăr, răciţi şi veţi obţine cel mai răcoritor suc pentru perioadele caniculare.

5. Bucăţi de ananas pot fi adăugate la marinate sau baiţuri. Verificaţi din timp în timp ca să nu se “frăgezească” prea tare.

Acest material a fost preluat din revista “Bucătăria pentru toţi”

ARTICOLE SIMILARE

PELINEL si BOUREANU sunt despartiti de 2 luni!

realitatea

Oana Roman şi-a cunoscut fratele mai mic la propria nuntă

Mihaela Radulescu ofera reteta ideala pentru Sarbatori Fericite

Umorul: Evitaţi marfa de contrabandă!

Data la care se deschid târgurile de Crăciun din România

Andreea Damian

Distanțare socială la cinema. Parisul lansează primul cinematograf pe apă

Andreea Damian

Scrie un comentariu