Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Animalele pe cale de dispariție cântă despre supraviețuire într-o animație care te va face să plângi

O animație scurtă, tristă și înduioșătoare ne arată cât de mult rău facem noi oamenii, lipsiți de empatie și veșnic orientați spre consum, mediului nostru.

Denumită “Visul”, acurta animație arată patru animale pe cale de dispariție – o balenă albastră, un pelican maro, un pui de focă alb și un rinocer – cântând în stilul muzicii din filmul Les Miserables “I Dream a Dream”, în timp ce fiecare suferă o soartă crudă în mâinile oamenilor lacomi și fără inimă.

Clipul puternic și emoționant a fost lansat în 2016 pentru Wildlife Conservation Film Festival în New York și prezintă vocile lui Natalie Bergman, Ryan Merchant, Keenan O’Meara și Tal Altman. Potrivit WWF, aproximativ 360 000 de balene albastre au fost ucise în secolul XX numai în Antarctica. Majoritatea biologilor consideră că acestea se numără printre cele mai periclitate specii de balene, cu o populație cuprinsă între 10.000 și 25.000.

Balenele sunt amenințate mai mult decât oricând de poluarea chimică, pierderea habitatelor, pescuitul excesiv de krill, navele de pescuit, faptul că se încurcă în echipamentele de pescuit și schimbările climatice, potrivit WWF.

Patru din cele cinci specii de rinocer sunt acum pe cale de dispariție din cauza braconajului. Vânzarea pe piața internațională a cornului de rinocer a fost interzisă pentru a proteja rinocerul de la dispariție, însă cererea este încă mare mai ales în Asia și Orientul Mijlociu (Yemen), unde este folosit ca medicament sau ca simbol al bogăției. Existența unor oameni care ar da oricât în schimbul unui corn de rinocer este principalul motiv pentru care braconajul nu a putut fi încă stopat.

Pelicanii maro din care picură ulei sunt martorii deversării de petrol care încă mai are loc în zonele în care aceștia încearcă să trăiască.

Focile sunt încă vânate pentru blană și carne iar uciderea lor este de o cruzime greu de imaginat.

ARTICOLE SIMILARE

A murit Eunice Gayson, prima fată Bond

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 21 februarie

realitatea

Bulinele polka – imprimeul care nu se va demoda niciodată

Andreea Damian

6 motive pentru care plânsul ar putea fi benefic pentru sănătate

Andreea Damian

Picioare zvelte

realitatea

Tendințele modei 2021: opt modalități de a transforma cămașa clasică într-o piesă vestimentară senzațională

Andreea Damian

Scrie un comentariu