Home > What's hot > La noapte, ASTEROID: Repetitie pentru SFARSITUL LUMII (foto)

La noapte, ASTEROID: Repetitie pentru SFARSITUL LUMII (foto)

Eveniment rar pe bolta stelara! Astronomii din întreaga lume şi-au pregătit telescoapele pentru a privi cel mai mare asteroid care va trece pe lângă Pământ în noaptea de marţi spre miercuri, relatează The Guardian.

Oamenii de ştiinţă spun că asteroidul, care are un diametru de aproape 400 de metri, va intra în cadrul orbitei Lunii şi se va apropia la 319000 de kilometri de Pământ la ora 1:28, ora României. Aceasta este cea mai mică distanţă faţă de Pământ la care s-a aflat până acum un obiect ceresc cu asemenea dimensiuni.

NASA a calculat că există o şansă la 10 milioane ca asteroidul 2005 YU55 să lovească Pământul în secolul viitor. O astfel de coliziune ar avea puterea a câteva mii de megatone de TNT.

Astronomii nu se vor mai întâlni cu o situaţie similară decât în 2028, când asteroidul 2001 WN5 va trece pe lângă Pământ la o distanţă de 230000 de kilometri faţă de suprafaţa terestră.

Asteroidul este unul dintre cele mai vechi corpuri cereşti din sistemul nostru solar, fiind format din praful şi gazul care înconjurau Soarele în urmă cu 4,5 miliarde de ani. Asteroidul va trece pe lângă Venus în 2029, ceea ce-i va afecta orbita, iar în 2041, când va trece iar prin apropierea Pământului, asteroidul s-ar putea afla la o distanţă de Terra cuprinsă între 319000 km şi 48 de milioane de km.

Articole asemanatoare
De ce ploua cu meteoriti – aviatia rusa a bombardat un asteroid?
“Un asteroid va lovi Terra cu forta a 25.000 de bombe atomice” Vezi cand E SFARSITUL
Ştiaţi care sunt cele mai faimoase predicţii ale Apocalipsei?
Cum va arata Pamantul dupa Apocalipsa! (FOTO)

Loading...

Comenteaza acest articol

La noapte, ASTEROID: Repetitie pentru SFARSITUL LUMII (foto)

by   1 min
0