Home > Lifestyle > Avem nevoie de credinta?

Avem nevoie de credinta?

Ai trecut vreodata printr-o perioada foarte grea in viata ta? Daca da, ti-ai regasit suportul in credinta? Sau esti mai degraba tipul de persoana care crede ca doar prin fortele proprii poate trece peste orice?

Este adevarat, credinta nu se refera neaparat la partea religioasa, ci bineinteles putem vorbi despre credinta si in sensul de speranta, de incredere in Sine, insa de cele mai multe ori cand ne gandim la aceasta in minte ne apare imediat ideea de Divinitate. Tocmai de aceea, se spune ca dimensiunea spirituala este cea mai importanta si profunda experienta pe care un om o poate trai.

Ce s-ar intampla insa daca ideea de credinta nu ar exista? Ei bine, ar fi un adevarat haos, din toate punctele de vedere! Oamenii credinciosi, in general, au conceptia ca savarsind o nedreptate, acel lucru se va intoarce impotriva lor si astfel se abtin din a face rau. Daca acest lucru nu ar exista, un dezechilibru urias s-ar instala in vietile lor si fiecare si-ar crea propriile legi. Si totusi, cand credinta Divina este singura dupa care iti ghidezi viata, acest lucru iti poate pune anumite bariere in exprimarea propriei personalitati si in crearea relatiilor interumane.

Suntem noi mult prea naivi?

Dintotdeauna mintea umana a fost creata in asa fel incat sa isi puna credinta in lucruri poate inventate, pentru ca e mai usor sa credem ca la un moment dat lucrurile vor fi rezolvate ca printr-o minune cazuta din Cer, decat sa incercam sa rezolvam prin fortele proprii anumite probleme. Si nu spunem ca asta este ceva gresit, insa este bine de tinut in seama faptul ca avem nevoie de credinta doar in masura in care aceasta ne ajuta sa ne curatam mintea si sufletul de negativism, incat sa ne faca sa privim partile pozitive ale anumitor situatii care poate la o prima vedere par neplacute. Cu totii credem in ceva si credinta, intr-adevar, te poate ajuta, de asemenea, sa te vindeci in urma unei experiente neplacute sau, de ce nu, sa treci mai usor peste un moment greu in viata.

avem-nevoie-de-credinta1Cu toate acestea… nu totul sta in credinta, ci acesta poate fi primul pas pe care il poti face spre mai bine. Este totodata nevoie de vointa proprie, de putere si de increderea in sine. Nu poti renaste precum pasarea Phoenix doar daca faci anumite ritualuri indicate de preoti, pastori, imani etc., ci trebuie ca inainte de toate sa ai incredere ca atat cu credinta, cat si cu putere proprie vei reusi sa iti impaci sufletul. Compasiunea, pacea, taria in iubire pe care cartile sfinte vi le transmit sunt initial doar niste idei pe care acestea vi le sugereaza. Sunteti voi cei care trebuie sa le aplicati in mediul in care traiti si nu din disperare, ci din increderea ca asta te va face un om mai bun pentru tine si apoi pentru ceilalti.

Cu alte cuvinte, da, avem nevoie de credinta in viata noastra si nu numai in momentele grele, ci tot timpul. Aceasta credinta insa, poate fi egal impartita intre credinta in Divinitate si credinta in propria persoana. Nu e nevoie de altceva decat de deschiderea noastra spre a vedea momentele prin care trecem din mai multe perspective. Nu orice impas prin care trecem trebuie privit ca o fatalitate, ci ca experiente pe care mai tarziu sa le povestim gandindu-ne ca am trecut peste cu bine.

Articole asemanatoare
Ora de religie sau ora de credinta in scoli?
Top 7 vedete credincioase
Preoții catolici susțin că Barbie trebuie să aibă copiii
Michael Jackson a trecut la religia lui Mahomed

Loading...

Comenteaza acest articol

Avem nevoie de credinta?

by realitatea   2 min
0