Tabu
BEAUTY

AVERTISMENT al medicilor. Ce se întâmplă, de fapt, când foloseşti crema pentru protecţie solară la plajă

Produsele de protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie (SPF), nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele, au descoperit cercetatorii britanici intr-un studiu fara precedent.

Desi cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile, acestea permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester si de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra au efectuat, in premiera mondiala, un studiu molecular asupra cauzelor aparitiei melanoamelor maligne, cea mai letala forma de cancer al pielii.

In studiul publicat in revista Nature se arata ca pana si cremele cu SPF 50 permit patrunderea razelor ultraviolete suficient de mult incat sa afecteze ADN-ul din celulele pigmentare ale pielii.

“Oamenii au tendinta de a crede ca sunt invincibili dupa ce au aplicat aceasta crema si petrec mai mult timp la soare, crescand expunerea generala la raze ultraviolete. Aceasta cercetare aduce dovezi importante ca aceste creme au rolul lor, dar ca nu trebuie sa ne bazam in intregime pe ele pentru a ne proteja pielea”, a declarat Julie Sharp, de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra.

Pe de alta parte, industria cosmetica sustine ca nu a promovat niciodata ideea ca acest tip de creme ar putea opri aparitia cancerului.

“Prima linie de aparare este evitarea soarelui, a doua este purtarea unei palarii de soare, a unui tricou si a unei perechi de pantaloni, iar a treia linie de aparare este folosirea unei creme de protectie solara”, a spus Chris Flower, director al Asociatiei producatorilor de produse cosmetice si de parfumuri din Marea Britanie.

ARTICOLE SIMILARE

Beauty Pictorial: I’m a Retro Girl in a Retro World

Armă mortală

realitatea

SPECTACULOS! Cum arata Dana Rogoz cu doua saptamani inainte sa nasca

Internauții râd de afișul documentarului lui Gwyneth Paltrow: parcă iese din organele intime ale femeii

Andreea Damian

BOTOXUL VINDECA DEPRESIILE

Irezistibil

realitatea

Scrie un comentariu