Tabu
CULTURE

Åžtiai că Jane Aldridge urcă vertiginos în topul blogurilor de modă?

Jane Aldridge s-a nascut in 1992 si traieste in suburbiile Dallas-ului. La doar 17 ani, Jane se poate lauda cu blogul ei, Sea of Shoes, care a ajuns la un trafic de 61.000 de vizitatori pe zi, si cu o mini-colectie de pantofi pentru Urban Outfitters.

Daca te uiti pe blogul lui Jane Aldridge, e posibil sa te gadile un oarecare sentiment de invidie. Adolescenta texana pare sa aiba dulapul fetelor din Gossip Girl, dar nu si dramele din vietile acestora. Ea este perfect fericita atunci cand merge la scoala, calatoreste la Tokio sau scormoneste ebay-ul dupa comori vintage. Stilul ei este unul innascut, si pe buna dreptate, caci mama ei, Judy Aldridge, a fost model la Tokio in anii ‘80, iar mai tarziu a lansat propria ei linie de imbracaminte, Atlantis Underground, la care a renuntat la nasterea lui Jane, dar pe care planuieste sa o relanseze anul acesta. Jane si-a petrecut copilaria in compania mamei ei, in biroul de creatie, iar acum isi petrece adolescenta la cumparaturi cu mama, si facand sedinte foto improvizate pe domeniul din Dallas in care traiesc.

Jane Aldridge spune ca i-ar placea sa ia cina cu Platon, Vivienne Westwood si Haruki Murakami, iar artistii ei preferati sunt Egon Schiele, Basquiat, Yoshitomo Nara, Ludwig Mies van der Rohe si Zaha Hadid. A declarat in mai multe randuri ca ii datoreaza foarte multe mamei sale pentru momentul in care aceasta i-a pasat mostenirea: o cutie din pod plina cu creatii vintage Yohji Yamamoto, Ghost, Comme des Garcons si Dries van Noten.
Viseaza sa mearga la colegiu in New York si sa obtina un job de fashion editor sau de buyer de pantofi, ceea ce nu pare o mare problema, dat fiind ca industria modei este deja cu ochii pe ea.
Pana atunci, insa, Jane continua sa caute inspiratie de la fashion icons ca Bianca Jagger, Tina Chow sau Frida Kahlo, si isi cumpara pantofi de la Givenchy, Dries van Noten si Marni sau de la magazinul second hand din oras.

ARTICOLE SIMILARE

De ce piesa „Brown Sugar” de la Rolling Stones este „uimitor de jignitoare”?

Andreea Damian

Ocean Cleanup a colectat pentru prima dată deșeuri din plastic în Oceanul Pacific

Andreea Damian

Fading Borders ⎪ România la Bienala de la Veneția din 2021

Ciocîrlan

Sărbătoritul zilei de 7 noiembrie

realitatea

Noutăţile lunii octombrie pe Netflix

Andreea Damian

Scrie un comentariu