Tabu
CULTURE Slider

Bănuieli că telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost „spart” de prințul saudit Mohammed bin Salman

Experții criminalisti au început să examineze telefonul lui Bezos după publicarea în ianuarie anul trecut de către National Enquirer a detaliilor intime despre viața sa privată.

Miliardarului și șefului Amazon Jeff Bezos i-a fost spart telefonul mobil în 2018, după ce ar fi primit un mesaj WhatsApp, care aparent a fost trimis de pe numărul personal al prințului Arabiei Saudită, au declarat surse pentru The Guardian. Se crede că mesajul criptat primit de pe numărul folosit de Mohammed bin Salman a inclus un fișier corupt care s-a infiltrat în telefonul celui mai bogat om din lume, potrivit rezultatelor unei analize digitale.

Această analiză a considerat „extrem de probabil” ca intruziunea în telefon să fie declanșată de un fișier video trimis din contul moștenitorului saudit lui Bezos, proprietarul Washington Post. Cei doi bărbați au avut un schimb de mesaje aparent prietenos pe WhatsApp atunci când a fost trimis și acel fișier dubios, potrivit unor surse credibile. O cantitate mare de date a fost apoi descărcată de pe telefonul lui Bezos în doar câteva ore, spun aceleași surse. Nu se știe însă ce informații au fost extrase din telefon sau cum au fost acestea folosite.

Dezvăluirea extraordinară conform căreia viitorul rege al Arabiei Saudite ar fi fost implicat personal în țintirea fondatorului american Amazon trimite unde de șoc începând de la Wall Street și până la Silicon Valley. De asemenea, informația ar putea submina eforturile „MBS” – după cum este cunoscut prințul – de a atrage mai mulți investitori occidentali în Arabia Saudită. Dezvăluirea duce de asemenea la întrebări dificile pentru regat cu privire la circumstanțele în care tabloidul american The National Enquirer a reușit să publice detalii intime despre viața privată a lui Bezos – inclusiv mesaje text – nouă luni mai târziu.

Și nu în utlimul timp, potrivit The Guardian, informația poate duce, de asemenea, la noi analize cu privire la ce făceau prințul coroanei și prietenii săi intimi în lunile anterioare uciderii lui Jamal Khashoggi, jurnalistul Washington Post, care a fost ucis în octombrie 2018 – la cinci luni de la presupusa „spargere” a telefonului proprietarului ziarului.

Arabia Saudită a negat anterior că ar fi vrut să spargă telefonul lui Bezos și a insistat că uciderea lui Khashoggi a fost rezultatul unei „operațiuni ilicite”. În decembrie, o instanță saudită a condamnat opt ​​persoane pentru implicarea în crimă, după un proces secret care a fost criticat și denumit rușinos de către experții în drepturile omului. Experții medico-digitali au început să examineze telefonul lui Bezos în urma publicării de către Enquirer Național a detaliilor intime despre viața sa privată.

ARTICOLE SIMILARE

Vârsta limită până la care putem purta blugii skinny

Andreea Damian

Cum obții brânza mozzarella acasă. Iată ce secret folosesc bucătarii italieni

Andreea Damian

ALERTĂ: Gheață cu bacterii care pot proveni din fose sau fecalele animalelor în magazine

realitatea

Femeia grațiată de Trump, în urma intervenției lui Kim Kardashian, a devenit model de lenjerie intimă

Andreea Damian

Mituri despre gripă în care nu ar trebui să mai crezi

Andreea Damian

Afla cum sa transformi un machiaj de zi intr-un machiaj de seara

realitatea

Scrie un comentariu