Tabu
lifestyle

Barmaniada 2010

BARMANIADA 2010 revine cu prima provocare de anul acesta: etapa de speed service! Evenimentul  reuneste cei mai rapizi barmani – atat din Bucuresti, cat si din tara – intr-o competitie stransa, in care viteza este principalul atu in cursa pentru primul loc. Misiune: sase cocktailuri si doua sticle de bere – care trebuie servite in cel mai scurt timp, sub atenta evaluare a juriului specializat.

Barmanii care se vor intrece, la Tonka Soul Cafe, la prima etapa Barmaniada trebuie sa demonstreze ca pot prepara si servidouabauturi long drink, un martini, o bautura frozen, un iced tea si un multi liqueur – si in paralel, sa desfaca si sa serveasca doua sticle de bere – in cel mai scurt timp posibil. Recordul este detinut de Marjan Kukuneshoski, care anul trecut a obtinut cel mai scurt timp: 1 minut si 36 de secunde.
Toate acestea vor fi atent evaluate de catre membrii juriului, care vor nota respectarea retetelor si a metodelor de preparare a cocktailurilor. Din juriu vor face parte barmani si traineri de renume mondial, precum si membri ai IBA (International Bartenders Association) siWFA (World Flair Association).

BARMANIADA  este o competitie anuala dedicata barmanilor din intreaga tara si isi propune sa creeze o imagine profesionista a oamenilor din spatele barului. Concursul  exploateaza toate laturile meseriei de barman, desfasurandu-se pe parcursul a cinci etape – iar participantii sunt evaluati la standarde internationale. La finalul celor cinci etape, concurentul cu cele mai multe puncte acumulate urmeaza a fi desemnat “Barmanul anului”.
o    Speed Service – 31 august
o    Barista (arta cafelei) – 21 septembrie
o    Mixologie – 19 octombrie
o    Sommelier – 16 noiembrie
o    Working & Exhibition Flair – 14 decembrie

Evenimentul – organizat de Barmania si Tonka Soul Café, si supervizat de Asociatia Barmanilor Profesionisti din Romania – se afla anul acesta la cea de-a doua editie si vine cu noi provocari pentru barmanii interesati de a se perfectiona in meseria pe care o practica, dar si cu multe surprize pentru toti cei pasionati de bartending – fie ca vorbim de degustari de cocktailuri, retete ingenioase pe baza de cafea sau soiuri de vin.

Scopul competitiei este motivarea barmanilor si pregatirea lor pentru concursurile internationale – iar un rol cheie il vor juca membrii juriului – veniti atat din tara, cat si de peste hotare. Printre juratii BARMANIADA 2010 se numara barmani de renume mondial, campioni internationali la flair, speed service sau barista, insa si bar-traineri de top, manageri de pub-uri si cafenele sau reprezentanti ai presei de specialitate.

ARTICOLE SIMILARE

Lindsay Lohan, în rolul unui star porno din anii ’70

realitatea

Tom Cruise vrea să îl facă actor pe David Beckham

realitatea

Îți place tenisul? Îți dau bilete la BCR Open România

realitatea

Lansare Punctum si expozitie foto Florin Iaru

realitatea

Monica Tatoiu, pentru prima dată mireasă. Uite ce rochie va avea!

Paris Hilton și-a schimbat look-ul

realitatea

Scrie un comentariu