Home > Agenda > BARMANIADA 2011 a desemnat cel mai rapid barman

BARMANIADA 2011 a desemnat cel mai rapid barman

Marti, la Tonka Soul Cafe, s-a dat startul celei de 3-a ediţii BARMANIADA cu etapa de Speed Service. Concurenţi din toată ţara s-au întrecut pentru titlul de cel mai rapid barman.

Proba pentru care participanţii s-au antrenat intens a constat în a servi în cel mai scurt timp 2 beri şi şase cocktailuri: 2 long drinks, un cocktail martini, un cocktail frozen, un iced tea şi un cocktail multi liqueur. Membrii juriului au punctat însă, nu numai rapiditatea, dar şi acurateţea tehnicii de lucru şi corectitudinea reţetelor.

Câştigătorul titlului de cel mai rapid barman, în valoare de 400 €, a fost Marian Porumb, care a reuşit să servească perfect toate cele 8 băuturi într-un minut şi 33 secunde. Marian Porumb este din Cluj, are 25 de ani şi lucrează de 5 ani ca barman. S-a înscris la Barmaniada 2011 cu dorinţa de a câştiga experienţă, de a obţine rezultate cat mai bune şi de a încerca emoţiile unei competiţii. In prezent lucrează la Taverna Cluj.

A fost urmat îndeaproape de Andrei Todosie, care s-a clasat pe locul al II-lea cu 1 minut şi 34 secunde. Premiul câştigat de el este în valoare de 250 €. Andrei are 23 de ani, are experienţă de 3 ani ca barman şi lucrează la Interbelic, în Bucureşti. Participă la Barmaniada pentru că vede competiţia ca o bună oportunitate de a învăţa lucruri noi şi de a deveni un barman mai bun.

Câştigătorul locului III şi a 150 € a fost Daniel Ursan din Cluj, cu toate că a reuşit să servească într-un minut şi 30 secunde. Are o experineta in domeniul bartendingului de 4 ani si lucreaza ca barman profesionist in Ce? – Cocktail Bar din Cluj. Participă la Barmaniada 2011 din pasiune pentru bar şi pentru că doreşte să se perfecţioneze. Este încrezator că prin pasiune, inovaţie şi profesionalism în spatele barului munca se poate transforma în artă.

Două premii speciale au fost acordate pentru: Bogdan Penciuc din Bucureşti, care a realizat cel mai bun timp din competiţiei – 1 minut şi 28 secunde şi Ioana Marian din Cluj pentru precizia cu care a lucrat în spatele barului.

Din juriu au făcut parte cei mai buni specialişti români, dar şi un barman de renume internaţional:

Tug Von Der Burgh, preşedintele jurului, membru fondator al World Flair Association

Mihai Tarcea, unul dintre pionierii bartendingului din România

Sergiu Biriş, câştigătorul titlului de Barmanul Anului 2010

Costin Gache, Vicepreşedinte Asiciaţiei Barmanilor Profesionişti din România

Liviu Croitoru, Reprezentantul României la competiţia internaţională de flair de la Singapore

Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din Romania

Mihai Diaconu,  reprezentantul Smirnoff România

Mihai Panfil, barman profesionist şi fondator Barmania

Bogdan Nicolae, barman profesionist şi fondator Barmania

“Scopul BARMANIADEI nu este competiţia în sine, ci acela de a crea o comunitate de barmani care sa interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie şi profesionalism în meseria lor. An de an, aşteptăm acele performanţe spectaculoase, creative şi bine exersate. La această primă etapă a competiţiei, barmani din toată ţara ne-au făcut o foarte frumoasă demonstraţie de speed service, timpul mediu realizat fiind de 1 minut si 40 sec. Am avut barmani foarte bine pregătiti şi mult mai încrezători în forţele propri. Acest lucru se datoarează multor ore de antrenament care au transformat fiecare prestaţie într-un spectacol.” a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizatorul competiţiei.

Surpriza serii de marţi, 26 iulie, a fost un moment artistic foarte apreciat de public: un sincron de speed service şi speed dancing, realizat împreună cu Moty Dance. Momente speciale de spectacol sunt pregătite de organizatori pentru fiecare etapă a BARMANIADEI.

Aceasta este prima provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat “Barmanul Anului 2011 în România”, premiul acordat fiind de 1000 € şi o croazieră de 2 persoane.

Următoarele etape ale competiţiei sunt:

Bere – 30 August

Barista –  27 Septembrie

Mixologie – 25 Octombrie

Sommelier – 22 Noiembrie

Working Flair & Exhibition – 13 Decembrie

Articole asemanatoare
CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND
CASTIGA UNUL DIN CELE 10 SETURI DOLCE NATURA!
DE NECREZUT: Charlize Theron nuduri in Playboy / 9 FOTO
Raluca van Staden, romanca gratie careia cancerul e depistat în 6 minute

Comenteaza acest articol

BARMANIADA 2011 a desemnat cel mai rapid barman

by   2 min
0