Home > Fără categorie > Bill Gates este cel mai bogat american! Vezi cu cât i-a crescut averea!

Bill Gates este cel mai bogat american! Vezi cu cât i-a crescut averea!

Bill Gates rămâne cel mai bogat american, cu o avere de 66 miliarde dolari, în urcare cu 7 miliarde dolari, în timp ce Mark Zuckerberg a înregistrat cea mai mare scădere, de 8 miliarde dolari, aproape jumătate din avere, din topul Forbes 400 al celor mai bogaţi americani.
Gates este lider în SUA pentru al 19-lea an consecutiv, potrivit revistei americane Forbes, citată de Washington Post.

Investitorul Warren Buffet s-a situat din nou pe poziţia a doua, cu 46 miliarde de dolari, în timp ce cofondatorul Oracle, Larry Ellison, rămâne al treilea cu 41 miliarde de dolari. Pe poziţia a patra se află, la egalitate, fraţii Charles şi David Koch coproprietari ai conglomeratului Koch Industries, cu câte 31 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg, cofondator al reţelei de socializare Facebook, a pierdut cea mai mare sumă dintre toţi cei 400 de americani incluşi în top. Eşecul ofertei publice iniţiale a Facebook din mai a dus la o cădere puternică a valorii de piaţă a acţiunilor celei mai mari reţele de socializare din lume, principalul său activ. Valoarea participaţiei lui Zuckerberg a coborât cu 8,1 miliarde de dolari la 9,4 miliarde de dolari. Zuckerberg a coborât astfel de pe locul 14 anul trecut pe 36.


Comenteaza acest articol

Bill Gates este cel mai bogat american! Vezi cu cât i-a crescut averea!

by   1 min
0