Home > Lifestyle > Stiri > Mama lui BITTMAN o ajuta pe MIOARA ROMAN Cu avorturile!

Mama lui BITTMAN o ajuta pe MIOARA ROMAN Cu avorturile!

Mioara Roman a dezvăluit cum mama lui Dan Bittman îi aranja să facă avorturi, într-o  perioadă în care renunțarea la o sarcină nedorită era considerată un act de  încălcare a legii.

“Nouă, la Radio, ne aranja să facem chiuretaje mama  lui Dan Bittman, care era doctoriţă la Radiodifuziunea Română. Şi acolo ne  aducea, o dată pe lună, un doctor ginecolog. A murit săraca, dar era o  femeie foarte de treabă şi deşteaptă. Şi pentru prezervativ făceai puşcărie pe  vremea lui Ceauşescu; dacă era găsit cineva că vinde prezervative, îl mânca  puşcăria. Orice formă de anticoncepţionale era pedepsită prin lege”, a  povestit Mioara Roman în Ziarul Ring.

Aceasta a  continuat: “Eu aveam doi copii şi când am vrut să-l fac pe al treilea, era  aproape 1980, şi am făcut socoteala cu Petre şi am ajuns la concluzia că nu avem  cu ce să-l creştem. Petre a crescut într-o casă cu patru copii. În ‘70, n-am fi  stat pe gânduri, dar în 1980 era deja greu de crescut trei copii la un anumit  nivel. Nu numai că i-a părut rău lui Petre, dar a suferit îngrozitor. Categoric  nu aveam cu ce să-l creştem pe al treilea, aveam şi mai multă gândire, pentru că la ce-i expuneai pe copiii ăia? Ce le ofereai? Am făcut cu Petre socoteala pe  hârtie şi am spus: nu ne permitem. La 42 de ani am avut o extrauterină şi era să mor, că doctorul numai la asta nu s-a gândit, că nu prea ai la 42 de ani  extrauterină”.

Mioara Roman a concluzionat: “Am făcut, în total,  trei chiuretaje ilegale şi două avorturi spontane. La Catinca am stat în spital  ca să pot să o ţin. Costa 1.500-2.000 de lei să faci un chiuretaj la doctor,  erau bani mulţi pentru vremea aceea”.

În urmă cu 47 de ani,  președintele de atunci, Nicolae Ceaușescu, a cerut adoptarea decretului 770,  care interzicea avortul, lege care a avut drept scop sporirea populației  României și care a adus cu ea zeci de mii de drame, trăite de femeile care nu  voiau să păstreze sarcinile.

Mai mult: Mioara Roman: “Mama lui Dan Bittman ne aranja să facem chiuretaje” – Vedete de la noi | Libertatea.ro


1 Response

  1. Promo

    Daca va gânditi sa încercati o proteza auditiva pentru prima data sau daca doriti sa va cumparati alt model, s-ar putea sa fiti placut impresionat de noile tehnologii. Modelele actuale sunt mici, usor de folosit si avansate din punct de vedere tehnologic. Va recomand sa incercati o proteza auditiva Siemens. http://www.audiolux.ro

Comenteaza acest articol

Mama lui BITTMAN o ajuta pe MIOARA ROMAN Cu avorturile!

by   1 min
1