Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Bleisure | Cea mai importantă tendinţă de călătorie în 2021

Pandemia COVID-19 a introdus multe elemente noi în viața noastră. Unul dintre aceste elemente noi este apariția cuvintelor pe care rareori le-am folosit vreodată în trecut, cuvinte precum cocooning, auto-izolare, covidioţi, caranteams, lucrători din lini întâi şi lockdown. Călătoriile, afacerile și petrecerea timpului liber sunt de mult timp parteneri. Acum, din cauza unei pandemii globale, companiile au ajuns să-și dea seama că, pentru a oferi un stimulent pentru a-i readuce din nou pe cei mai înalți directori, bleisure poate fi răspunsul.

Facilitată de dezvoltarea muncii la distanță, „bleisure” devine rapid cea mai importantă tendință de călătorie a viitorului. Grupurile hoteliere, asociate în mod tradițional cu turismul de afaceri, se concentrează acum asupra pachetelor de agrement și all-inclusive pentru a satisface noile așteptări ale călătorilor. Călătoria este pentru afaceri sau pentru plăcere? Această frază, ieșită direct din filmele americane din anii 1980 și ’90, este acum un lucru din trecut. Această nouă tendință venită din Statele Unite combină „afacerile” cu „relaxarea”. Conceptul în sine nu este nou, dar dezvoltarea muncii de la biroul de acasă, combinată cu imobilitatea forțată de mai bine de un an, a transformat noțiunea de călătorie. Acum vrem să putem profita de el, precum și să fim în siguranţă pentru a lucra.

Grupuri mari sar în breșă

Această tendință nu a trecut neobservată de marile grupuri hoteliere asociate în mod tradițional cu călătoriile de afaceri. Unii fac o trecere la hoteluri all-inclusive și boutique. Potrivit lui Alexandre de Juniac, directorul Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), care a vorbit cu The Straits Times, călătoriile de agrement îşi vor reveni mai repede decât cele de afaceri. Și unii consideră că este probabil ca turismul de afaceri, transfigurat de pandemie, să nu se reia niciodată ca înainte. O părere împărtășită de Glenn Fogel în publicația franceză Les Echos. CEO-ul Booking se teme de o recuperare complicată pentru industria hotelieră.

Destinații paradisiace și hoteluri concept

Grupul Marriott a cumpărat 19 cluburi din Caraibe și America Centrală. Alte grupuri americane au preferat să investească nu în locuri paradisiace, ci în hoteluri la modă, decorate de designeri de top și/sau cu bucătari vedetă în bucătărie. O alegere mai orientată spre stilul de viață, adaptată unei clientele din oraș. Cu toate acestea, recuperarea turismului pare o provocare. Potrivit IATA (International Air Transport Association), acesta nu va mai reveni la normal înainte de 2024.

ARTICOLE SIMILARE

Margaret Atwood scrie continuarea Handmaid’s Tale inspirată de America modernă

realitatea

Dupa o ORGIE cu 3 BARBATI a ajuns la …inchisoare!

Fusta scoțiană în garderoba fashionistelor

Andreea Damian

Încălzitorul pentru nas, ideal pentru iarnă. Ai purta așa ceva după ce se lasă frigul?

Andreea Damian

Ce mutra face “Vasilica 2014” cand il ia Mircea Badea in brate! “E speriat, e socat! Nu stiu ce e in capul lui!”

Cât de des ar trebui, de fapt, să te tunzi, pentru ca părul să crească mai repede?

Andreea Damian

Scrie un comentariu