Tabu
lifestyle

Camere video, necesare pentru a ne proteja si supraveghea copiii acasa si in scoli

În țara noastră s-au introdus noi standarde de siguranță în școli și în alte instituții de învățământ – sisteme și camere de supraveghere, agenți de pază – în scopul supravegherii oricărei persoane care întră în aceste clădiri. Cu ajutorul acestor sisteme de supraveghere video se impune o disciplină și o ordine tuturor persoanelor care sunt înregistrare, pentru a se comporta corect, fără a încălca legea.

Mamele sunt interesate să folosească camere de supraveghere și acasă, pentru a ști tot ce se întâmplă în interiorul cât și în exteriorul casei, cât timp sunt plecate. Ele se gândesc la siguranța copiilor lor, de aceea sunt de acord cu utilizarea unor asemenea sisteme de monitorizare video.

Atât copiii, cât și profesorii sunt mulțumiți că sunt instalate astfel de camere de supraveghere deoarece astfel este monitorizată activitatea lor și se face un control al persoanelor străine care intră în instituțiile de învățământ. Sistemul de supraveghere video a devenit astăzi o necesitate și nu trebuie considerat doar un moft al persoanelor cu o situație materială mai bună.

Ce oferă un sistem de supraveghere video montat la domiciliu sau în școli?

Copiii mici sunt lăsați în grija femeilor care au rolul de bone și supravegheați video de părinți când existăsuspiciunea că acestea ar putea fi incompetente. Uneori bona lasă copilul nesupravegheat și acesta se poate lovi sau mai rău există posibilitatea ca bona să fie destul de agresivă cu copilul neastâmpărat. Cu ajutorul camerelor video părinții pot să vadă în orice moment ce face copilul lor, astfel acesta va putea fi ferit de un comportament neadecvat din partea bonei (prin supraveghere video va spori responsabilitatea acesteia) și de a suferi anumite traume din partea unei persoane străine.

Deși părinții nu sunt acasă, aceștia pot să vadă comportamentul bonei vizavi de copil mai ales dacă nu au încredere deplină în aceasta, ea nefiind o persoană din familie sau o rudă apropiată pe care să se bazeze necondiționat.Uneori bonele caută să facă altceva decât ce lis-a spus și astfel știind că sunt filmate sunt forțate oarecum să respecte condițiile de lucru pentru care sunt remunerate. În cazul în care nu ar fi monitorizate există posibilitatea ca ele din neglijență sau alte cauze să lase copilul nesupravegheat și astfel acesta să se lovească din greșeală prin casă sau să i se întâmple altceva.

De asemenea, prin astfel de metode sunt prevenite cazurile în care copiii ar putea fi abuzați de bone sau persoanele străine (cu probleme de comportament sau afecțiuni psihice) atât din punct de vedere fizic cât și verbal. Părinții își pot astfel supraveghea micuții și pot ști în orice moment că aceștia sunt în siguranță.

Copiii de grădiniță, școală sau mai mari sunt supravegheați de părinți când vin și pleacă de acasă și astfel îi pot controla și sunt mai liniștiți. Elevii din școli sunt mai responsabili deoarece știu că sunt supravegheați video și pot fi trași la răspundere dacă fac ceva greșit (bătăi, furturietc.). Prin sisteme și camere de supravegheresunt reduse cazurile de agresiuni și furturi în instituțiile de învățământ sau alte locații.

ARTICOLE SIMILARE

S-a lasat „ciopartita” ca sa semene cu Nefertiti!

Andreea Ibacka se pozează ca PIȚIPOANCELE

Cum arata Roxana Ciuhulescu in costum de baie

Teri Hatcher se sărută cu Eva Longoria

realitatea

Gabriela Vranceanu Firea A NASCUT un baietel. Il va duce la manastire

Petrecere pentru Suri Cruise

realitatea

Scrie un comentariu