Tabu
lifestyle

Lumea lui Oro

„Avem un singur bec în toată casa care se aprinde din când în când… Numele meu este Andrei. M-am născut în noiembrie 2007.” Erau cuvintele prin care Orodel Olaru devenea Andrei în spotul de responsabilizare socială Petrom. Un om tenace care a dat de 10 ori examen ca să se facă actor.

Până la „Lumea lui Andrei”, Orodel Olaru nu mai făcuse alte spoturi și dacă n-ar fi fost un spot social nu s-ar fi dus la casting. După spot, Andrei a intrat și în viața lui. Colegii de la Radio România Actualități, unde are un job part time de crainic, îl pun la fiecare sfârșit de noiembrie, de Sfântul Andrei, să le dea de băut. A mai fost recunoscut pe la pâine, în cartier, dar pentru că e foarte versatil și își schimbă des înfățisarea, spectatorii teatrului unde e angajat n-au amestecat personajele. Crede că spotul a fost de impact pentru că Andrei le vorbea direct oamenilor, era un concept puternic și recunoaște că în viața privată e ușor tarat de perioada de dinainte de ’89. „Åži dacă aveai becuri de 150kw nu stăteau aprinse pentru că se lua lumina, și ultracaloriferele și termopanele nu foloseau la nimic pentru că nu dădeau căldură. Nu sunt un risipitor. Ca factură sunt ecologic; urăsc damele care poartă blănuri.”

Din 2000, când a avut prima colaborare cu Teatrul Național din București, cu „Omul din La Mancha“, nu s-a mai despărțit de sălile de la Universitate. La vremea respectivă era student în anul IV la UNATC. A mai avut colaborări cu Teatrul Act și Teatrul Undercloud, iar timbrul special al vocii, care i-a adus și job-ul de la radio, i-a mai obținut și alte mici proiecte. A fost vocea cu care s-a lansat Prima Tv, apoi vocea oficială de la TVR 2.

Dar până să ajungă actor, a dat de 10 ori examen. „Prima dată am dat la actorie în 1981. Am fost tenace pentru că nu cred că mă pricepeam la altceva. În clasa X-a, am jucat în teatrul popular, mi-a intrat în sânge.” Îi datorează asta lui Laurian Oniga, actualul director al teatrului de la Arad, care în anii ’80 era profesor la Vatra Dornei. „Oniga terminase Arhitectura și până să dea la regie, a fost o perioadă profesor de desen tehnic și dirigintele meu. A pus bazele unei trupe de teatru ca să-și facă mâna.” E foarte înalt, a făcut handbal de performanță și se observă ușor exercițiul pe trupul său mare și impunător. Se îmbracă în jeans și geacă de piele, are părul prins într-o coadă la spate, iar în buzunarul de la piept al gecii are un ursuleț de pluș. „Ursulețul acesta reprezintă spiritul meu. E talismanul meu. Îl cheamă Muki. L-am primit de la cineva acum un an, nici nu mai știu de la cine. El mă apără, la 1,94m cât am eu. Mie mi-a plăcut foarte mult «Oameni și șoareci».” Pe Orodel Olaru îl puteți vedea la TNB în „O noapte furtunoasă“, „Sânziana și Pepelea“, „Visul unei nopți de vară“, „Molto grand’impressione“, „Duelul“.

ARTICOLE SIMILARE

Made in Romania la Galeria Dalles

realitatea

Câştigă un Porsche 911 cu MARTINI®

Vedeta porno Jenna Jameson are gemeni

realitatea

Cătălin Botezatu a sărbătorit Halloween-ul prin muncă

realitatea

Un oficial rus a filmat un mamut in Siberia – VIDEO

realitatea

Vrei să o întrebi ceva pe o Bond Girl?

realitatea

Scrie un comentariu