Tabu
Image default
FASHION

Campanie de sustinere a lui John Galliano. Moda nu se suspenda!

Pare cusut cu ata alba, dar  Galliano a fost suspendat de Dior in urma acuzatiilor aduse aduse de catre un cuplu, care sustine ca designerul i-ar fi adresat insulte cu carcater antisemit si rasist intr-un bar din centrul Parisului.

Potrivit acuzatorilor, creatorul ar fi strigat: "Dirty jewish face, you should be dead" si "Fucking Asian bastard, I will kill you" in timp ce era in stare de ebrietate. Avocatul lui John Galliano afirma in schimb ca designerul a fost cel agresat verbal.

Reactia imediata a presedintelui Dior, Sidney Toledano, a fost aceea ca designerul sa fie suspendat din rolul pe care-l are la celebra casa de moda pana la elucidarea investigatiilor. Se pare ca in cazul lui Galliano, nu s-a grabit nimeni sa-I “deseneze” prezumptia de nevinovatie (pana la aflarea adevarului).

Mai sunt doar cateva zile pana la prezentarea colectiei Dior si tot n-am elucidat misterul cuvantului “suspendat”. O sa lipseasca de la show? O sa isi inceteze cu totul activitatea pana cand se clarifica situatia?  Sau e ceva mai rau, legat de plecarea sa de la Dior (ce nici nu vreau sa dezvolt)?

In orice caz, intrebarea zilei ar fi: S-a transformat Galliano subit intr-o “victima a modei”? Probabil. Daca stam stramb si judecam drept, in secunda doi de la aflarea stirii, a fost pus la zid de intreaga lumea pentru ceea ce face/spune in viata sa privata. Nu ca as fi de acord cu astfel de comportament, insa cuvintele lui Galliano aruncate intr-un bar n-ar trebui sa aiba aiba nicio legatura cu munca sa.

Galliano poate fi analizat ca persoana prin prisma declaratiilor sale proprii, dar asta n-ar trebui sa-i minimalizeze meritele in niciun caz. Executia sa in piata publica a modei, pare a fi o incercare de reparare a unui lucru rau printr-altul si mai rau. Fiindca atunci cand a fost angajat de catre Dior, n-a fost învestit pentru ochii sai negri sau pentru convingerile sale, ci pentru competenta sa – competenta ce nu poate fi incarcerata atat de usor, chiar daca se aduc ca argument niste afirmatii rasiste.

De vreme ce tarlle civilizate nu amesteca religia cu politica, asa si noi, ca cetateni civilizati ai secolului al XXI-lea, am putea face un efort in a nu amesteca viata privata cu cea profesionala. Si pare ca stim asta, dar cand vine vorba de pus in practica… Se intampla si la Case mai mari (de moda).

Si pentru ca sunt convinsa ca Dior nu e si n-o sa mai fie acelasi brand stralucitor fara designerul meu preferat, m-am hotarat sa iau atitudine. Mi-am inscriptionat un tricou cu mesajul  “I want Galliano back at Dior!” pe care sunt hotarata sa-l port la Saptamana Modei de la Paris. De asemenea, mi-am propus sa strang mesaje/semnaturi pentru sustinerea sa, pe care pe 10 martie le voi inmana Casei Dior. Impreuna putem conta si face diferenta in decizia sortii designerului.

Asa ca nu fi timid(a)! Daca esti unul dintre fanii lui Galliano sau pur si simplu esti de acord ca ceea ce i se intampla este nedrept, arata-ti suportul pentru designer si posteaza-ti opinia sau numele accesand link-ul http://www.fashionavecpassion.com

Chiar daca ai o parere diferita, indrazneste sa intrigi pe toata lumea cu noi puncte de vedere.

ARTICOLE SIMILARE

Mimosa, culoarea anului 2009

realitatea

STAR – Colectia de moda pentru artisti, semnata de Gina Cas

realitatea

Debenhams în Sunplaza

realitatea

Street fashion: Laura

realitatea

Making of Tabu de decembrie

realitatea

Cumpărături vintage

realitatea

Scrie un comentariu