Home > Fashion > Jurnalul unei fashioniste: Louis Vuitton, fetisul fashionistelor

Jurnalul unei fashioniste: Louis Vuitton, fetisul fashionistelorParis fashion week a pastrat ce avea mai bun prin casa pentru cortina finalului de sezon, adica prezentarea Louis Vuitton sezonul toamna/iarna 2011-2012.

Colectia s-a invartit in jurul notiunii de fetis, rostogolita pe larg nu doar prin prisma hainelor prezentate, ci si prin ambianta si decor.

Special pentru eveniment, Carre du Louvre a fost accesorizat cu un gigantic cort negru inconjurat de baloane taciunii, ce impunea trecatorilor sa isi ridice privirea pentru a-I cuprinde dimensiunile. Ideea de fetis a intampinat invitatii inca de la intrare, in dreptul careia menajere sumar imbracate lustruiau fictiv scarile, cu un zel pe care numai un rol il poate impune.

Interiorul cortului  a fost aranjat ca un somptuos lobby de hotel ale carui stele se numara pe mai mult decat o mana. In mijloc un lift masiv, incrustat cu logo-ul Louis Vuitton, isi deschidea usile pentru aparitia modelelor. Ideea liftului a fost adoptata de designerul casei din motive estetico-functionale. Intr-un interviu acordat lui Kathie Grand (editorul revistei britanice Love) a motivat ca a optat pentru aceasta varianta din cauza pantofilor foarte inalti, care ar fi distorsionat defilarea unduitoare a modelelor sale.

Colectia a prezentat mai multe ipostaze ale unor personaje-cliseu. Rand pe rand am avut parte de profesoare severe, menajere sexy sau oameni(femei) ai legii induplicabili. Colectia s-a vrut a fi destul de conservatoare. Accentul a fost marcat catre tors, care a fost acoperit in toate tinutele, picioarele fiind partea anatomica a corpului dezgolita (pre)judecatilor. Au fost dezvaluite rochii cumintite de croiul la baza gatului de sub care isi faceau aparitia gulere albe rotunjite in colturi, dar si remarcabile haine de blana in linia anilor ’40, pe verde smarald sau negru intens, stranse in talie de corsete lucioase din latex.

Catusile incrustate in diamante sau placate cu aur de 18 carate si sepcile inscriptionate cu faimoasa monograma LV, ce garanteaza vanzarile oricarui produs care o aplica, au fost omniprezente. Insa cu siguranta piesele care se vor transforma intr-un real fetis achizitional vor fi gentile si pantofii. Ca o revelatie a look-ului Louis Vuitton, Marc Jacobs a reinterpretat faimosul model de geanta  “Lock it”, transpunandu-l in diferite texturi de la piton si crocodil la piele cauciucata.

Romanca Diana Dondoe a defilat impreuna cu super-modelele, Isabeli Fontana, Naomi Campbell si Kate Moss. Pufaind languros dintr-o tigara, cea din urma a facut senzatie, strangand ropote de aplauze la finalul prezentarii.

Un alt celebru manechin, Natalia Vodianova, s-a alaturat convoiului de staruri, insa de pe banca de spectator: “ Este o colectie forte puternica si evident sexy. Foarte sic, foarte Marc. Cred ca piesele acestui sezon vor fi unele de colectie,” mi-a declarat Vodianova dupa show.

Nu doar podiumul a mustit de celebritati. Primul rand le-a gazduit pe Daisy Lowe, Leigh Lezark si multe alte purtatoare notorii de LV.

Surprinzator, fabulos, luxuriant, au fost epitetele pe care le-au atribuit colectiei Juliana Ramirez (sotia sportivului Manuel Ramirez), Fan Bingbing (actrita si cantareat de origine chineza) si Tülin Şahin(prezentator TV si fost super-model).

Toate cele trei gratii mi-au declarat ca sunt fani inraiti ai lui Marc Jacobs.  Si nu sunt singurele. Dupa privirile invitatilor asiatici din sala, sigur Louis Vuitton va da o nou boom financiar nu doar pe continentul acestora, ci in intreaga lume.

Mai multe texte scrise de Janina Nectara gasiti pe fashionavecpassion.com

Articole asemanatoare
louis vuitton
Coadă la Louis Vuitton în centrul Vienei, după redeschiderea magazinelor VIDEO
Charlize Theron
2.800 de ore de muncă pentru rochia Louis Vuitton purtată de Charlize Theron
Louis Vuitton
Louis Vuitton face un pas în afara modei și deschide primul restaurant
Sewelô, diamantul cât o minge de tenis care aparține Louis Vuitton expus în vitrină, la Paris

Comenteaza acest articol

Jurnalul unei fashioniste: Louis Vuitton, fetisul fashionistelor

by realitatea   2 min
0