Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

Care sunt tendințele în designul interior pentru sezonul toamnă-iarnă 2020-2021?

Colecțiile de design interior din acest sezon ne rezervă multe surprize plăcute în privința culorilor și a materialelor folosite. Inspiră-te din cele mai în vogă cataloage în materie de decorațiuni interioare pentru a aduce un plus de confort și bună dispoziție în căminul tău!

De la sufragerie și până la dormitor sau baie, tendințele home-déco ale sezonului de toamnă-iarnă 2020 – 2021 nu lasă nimic la voia întâmplării. Culoarea kaki, ratanul, lâna buclată și teracota sunt doar câteva dintre elementele la modă din anotimpul rece. Urmărește ghidul de mai jos ca să descoperi cum îți poți decora casa în această perioadă. 

1. Mobilier eco-responsabil

Design-ul contemporan este din ce în ce mai preocupat de mediul înconjurător. Brand-urile de mobilă încearcă să reducă utilizarea ambalajelor din plastic și își extind liniile de producție care au la bază materiale reciclabile. Este, în special, cazul companiei Ikea, care lansează o nouă colecție cu huse de canapea din poliester recicliabil și alte obiecte realizate din materiale regenerabile. Obiectivul companiei este de a renunța la orice conține plastic, oferind clienților o gamă variată de produse obținute cu ajutorul reciclării și al energiei din surse regenerabile. La Ikea, designul și respectul pentru natură își unesc forțele, iar asta la un preț pentru orice buzunar!

2. Lână buclată pentru mai mult confort

Lâna buclată apare în toate cataloagele și magazinele acestui sezon. Perfectă pentru iarnă, ea oferă garanția unui interior călduros, este potrivită pentru serile cozy și ambianța hygge (termen danez pentru „o stare de bine”). Moale și pufoasă, lâna buclată este folosită în piesele vestimentare specifice sezonului rece, dar în această iarnă, o vom regăsi și ca material pentru fotolii, canapele, cuverturi și alte accesorii de casă. La Zara Home, există pernuțe din lână buclată, disponibile în multiple culori și perfecte pentru scaunele din bucătărie. Confortul este garantat!

3. Lemn, ratan și ceramică pentru un cămin mai aproape de natură

Sezonul acesta se poartă din nou obiectele de artizanat și materialele naturale. În albume și vitrine, descoperim numeroase piese de mobilier și accesorii decorative din ratan, lemn, ceramică, împletituri și țesături din fibră naturală sau chiar metal. La Schmidt, prima fabrică franceză de mobilă pe comandă, terrazzo este „materialul momentului”, un compozit  din bucăți de piatră naturală (quartz, marmură, granit etc.), foarte potrivit pentru pardosele. Terrazzo-ul conferă căminului un aspect curat și modern. La Decolico, seturile de farfurii albastre din ceramică artizanală ne aduc înapoi vara și picnicurile la iarbă verde. Sunt ideale pentru a adăuga o notă rustică oricărei mese. 

4. Kaki și teracotă pentru o casă primitoare

Culoarea kaki este omniprezentă în cataloagele de design interior din 2020 – 2021. Toamna aceasta sunt preferate culorile vegetale. Oare atipicul kaki este pe cale să devină culoarea anului în 2021, după albastrul clasic al anului precedent? Dulux Valentine pariază pe o nuanță argiloasă. În așteptarea culorii câștigătoare, vă puteți găsi inspirația la Delpha, care a consacrat o bună parte din colecție teracotei și nuanțelor verzi-gălbui (moss green) pentru a îmbrăca pereții budoarului, lavoarul, ramele oglinzilor sau dulăpioarele de toaletă. În noua colecție H&M Home, găsim și alte culori pământii pentru lenjerii de pat sau servicii de masă.

5. Catifea și detalii vintage pentru o notă de eleganță

Catifeaua și piesele de mobilier vintage rămân în tendințe și toamna acesta. Ele aduc mereu o notă de bun-gust oricărui interior. O veioză din secolul trecut, un divan, o măsuță de toaletă sau un paravan sunt mereu de mare efect. La acestea, dacă adăugați o canapea sau niște fotolii din catifea, veți obține o amenajare atât delicată, cât și foarte confortabilă. Puteți să cumpărați produse vintage de la Made, Alinea sau chiar La Redoute, pentru mai multe opțiuni.

6. Minimalism pentru o senzație de calm

Sau ce-ar fi să optați pentru un design cât se poate de simplu? Cei de la Dulux Valentine vă propun să adoptați un stil minimalist: o casă aerisită, dezbrăcată de orice detaliu inutil sau aglomerări de obiecte devine un loc plăcut, în care vă puteți găsi liniștea. Aveți la dispoziție o paletă de culori pastelate din care puteți alege nuanța care se potrivește cel mai bine pentru o nouă zugrăveală. În materie de accesorii și decorațiuni cu finisaje la fel de suple, Urban Outfitters Home are o gamă extinsă de produse, la prețuri foarte avantajoase. 

ARTICOLE SIMILARE

Păr gras | Soluția home-made pentru a-l menține curat mai mult timp

Andreea Damian

Pro TV a mai „furat” o vedetă de la Antena 1

Andreea Damian

Un «MasterChef» e iubitul unei concurente «TopChef»!

5 sfaturi pentru a arăta mai puțin obosită

Andreea Damian

Cum sa improspatezi atmosfera de acasa in lunile de iarna

realitatea

Big Brother va decide în curând cine merită asigurare de viață și de sănătate plătite de angajatori

Dora Constantinovici

1 comentariu

Scrie un comentariu