Tabu
HEALTH Slider

Avertisment sumbru: Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară

coronavirus

Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în prezent decât în primăvară, în faza iniţială a pandemiei, a afirmat vineri un consilier ştiinţific al guvernului francez, emiţând unul din cele mai puternice avertismente de până acum cu privire la amploarea valului care a cuprins Europa.

„Virusul circulă mai rapid … Resurgenţa pandemiei a început în august”, a declarat epidemiologul Arnaud Fontanet, atenţionând că lupta împotriva acesteia va fi maraton. Potrivit lui Fontanet, autorităţile franceze reuşiseră să aducă sub control virusul spre sfârşitul lunii iunie, dar menţinerea unui număr mic de spitalizări până la finele lui august a creat un fals sentiment de securitate, chiar dacă se înregistra deja o creştere a cazurilor de infectare.

„Şi apoi a venit o săptămână rece în septembrie şi toţi indicatorii au luat-o în direcţia greşită în toată Europa. Virusul se răspândeşte mai bine pe vreme rece pentru că noi trăim mai mult înăuntru”, a explicat specialistul. Sistemul de sănătate din Franța este din nou sub presiune, chiar dacă medicii spun că șederea medie a pacientului cu COVID în terapie intensivă este de două ori mai scurtă decât în ​​primăvară, pe măsură ce medicii învață cum să abordeze mai bine boala.

„Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul”, a avertizat Martin Hirsch, șeful spitalelor publice din Paris, la radio RTL. „Nimeni nu poate spune când va veni vârful.”

După toate probabilităţile, Franţa va depăşi vineri un milion de cazuri de infectare cu coronavirus, devenind a doua ţară europeană în această situaţie, după Spania, transmite Reuters.

ARTICOLE SIMILARE

Constatări îngrijorătoare despre copii și părinți în era „smartphone-ului”

Andreea Damian

Cum arată acum actrița Diana Dumitrescu

Tabu Tabu

Smoothie cu efect antiinflamator pentru durerile articulare

Andreea Damian

Cine este sosia lui Smiley și cu ce se ocupă aceasta

Tabu Tabu

Afla cum ar fi bine sa discuti cu copilul tau despre sex

realitatea

Eminem răspunde criticilor aduse versurilor de pe noul lui album

Andreea Damian

1 comentariu

Armani Exchange 28 October 2020 at 15:58

When someone writes an post he/she maintains the thought of a user in his/her
mind that how a user can know it. Thus that’s why this piece of writing is
outstdanding. Thanks!

Răspunde

Scrie un comentariu