Tabu
Image default
HEALTHSlider

Avertisment sumbru: Coronavirusul circulă mai rapid decât în primăvară

Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în prezent decât în primăvară, în faza iniţială a pandemiei, a afirmat vineri un consilier ştiinţific al guvernului francez, emiţând unul din cele mai puternice avertismente de până acum cu privire la amploarea valului care a cuprins Europa.

„Virusul circulă mai rapid … Resurgenţa pandemiei a început în august”, a declarat epidemiologul Arnaud Fontanet, atenţionând că lupta împotriva acesteia va fi maraton. Potrivit lui Fontanet, autorităţile franceze reuşiseră să aducă sub control virusul spre sfârşitul lunii iunie, dar menţinerea unui număr mic de spitalizări până la finele lui august a creat un fals sentiment de securitate, chiar dacă se înregistra deja o creştere a cazurilor de infectare.

„Şi apoi a venit o săptămână rece în septembrie şi toţi indicatorii au luat-o în direcţia greşită în toată Europa. Virusul se răspândeşte mai bine pe vreme rece pentru că noi trăim mai mult înăuntru”, a explicat specialistul. Sistemul de sănătate din Franța este din nou sub presiune, chiar dacă medicii spun că șederea medie a pacientului cu COVID în terapie intensivă este de două ori mai scurtă decât în ​​primăvară, pe măsură ce medicii învață cum să abordeze mai bine boala.

„Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul”, a avertizat Martin Hirsch, șeful spitalelor publice din Paris, la radio RTL. „Nimeni nu poate spune când va veni vârful.”

După toate probabilităţile, Franţa va depăşi vineri un milion de cazuri de infectare cu coronavirus, devenind a doua ţară europeană în această situaţie, după Spania, transmite Reuters.

ARTICOLE SIMILARE

Iulia Albu i-a făcut cont de Instagram fiicei sale, la 11 ani. Cât de frumoasă de micuța

Tabu Tabu

Selma Blair nu își mai vopsește părul și se bucură de noul look grizonat

Andreea Damian

Brigitte Macron le-a mărturisit prietenilor adevărul despre soțul ei

Andreea Damian

Angelina Jolie a luat cea mai grea decizie de când a divorțat de Brad Pitt

Andreea Damian

Cristina Cioran va deveni mamă pentru prima oară, la 43 de ani

Andreea Damian

Marcel Pavel, primul mesaj după ce s-a vindecat de coronavirus și s-a externat

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu