Tabu
CULTURE

CARTE: Regina de gheață, de Alice Hoffman

Regina de gheață e o femeie fără nume, care încă din copilărie se confruntă cu lovituri grele. Mama ei moare într-un accident de mașină și micuța e convinsă că vina îi aparține în totalitate, pentru că înainte ca aceasta să plece de acasă, își pusese dorința să nu se mai întoarcă. Trăind cu această vină în suflet, crește reprimându-și orice simțire și orice sentimente. Parcă nimic nu mai contează pentru ea. Însă în ziua când și bunica ei se stinge… descoperă că un singur sentiment a reușit să răzbată printre gratiile pe care și le-a pus singură la intrarea în sufletul ei.

 

Devastată, se mută în Florida la fratele ei, unde, tot în urma unei dorințe prost puse, e lovită de fulger. Viața ei ajunge la limita suportabilului, dar, robotic, merge mai departe bolnavă, însingurată și deprimată.

 

Foarte documentat în ceea ce privește meteorologia și efectele fenomenelor naturale asupra oamenilor, romanul are și o poveste de dragoste, care tocmai datorită acestor detalii stiintifice, e salvată de la neverosimilitate. Aproape de sfera incredibilului, Alice Hoffman explică de ce o femeie care vede totul în jurul ei acoperit de zăpadă, poate face dragoste cu un bărbat al cărui trup e, literalmente, fierbinte.

 

Recomand cartea asta tuturor celor care au nevoie de o poveste. Pentru că e o poveste foarte frumoasă.

 

Mai multe recenzii găsiți pe tomatacuscufita.com

ARTICOLE SIMILARE

CSS – Donkey

realitatea

O actriță din Game of Thrones acuză autoritățile israeliene că i-au răpit bebelușul

Andreea Damian

Articolele furate de la Hollywood recuperate după arestul bărbatului care spărgea casele vedetelor

realitatea

Stiai ca si barbatii sufera de depresie postpartum

realitatea

Programul meciurilor de la BEST OF SNOOKER – Mark Selby, Neil Robertson, Judd Trump

realitatea

Rapperul Kodak Black a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare

realitatea

Scrie un comentariu