Home > concurs > Castiga 1 din cele 2 exemplare ale cartii care a inspirat filmul DICTATORUL

Castiga 1 din cele 2 exemplare ale cartii care a inspirat filmul DICTATORUL

Pentru cei care nu au apucat să vadă filmul DICTATORUL, avem o supriză oferită de Odeon si Editura Lucman: 2 exemplare ale cărtii “Zabibah and the King”, care au inspirat deja-faimoasa productie.

Filmul descrie liderul suprem Aladeen, care i-a făcut lumii un dar colosal când s-a hotărât să se nască. Era al şaptelea fiu al gloriosului preşedinte pe viaţă al Republicii Wadiya, Omar Aladeen. Mama lui era o stewardesă de la Air France, care a murit în condiţii tragice din cauza unei lipse acute de oxigen imediat după ce l-a născut pe Aladeen în 1982 – ceea ce înseamnă că el are acum 30 de ani. Pozele în care poate l-aţi văzut pe Aladeen copil în mijlocul anilor ’70, inclusiv una grozavă cu el la premiera filmului „Saturday Night Fever” sunt pure scorneli fabricate de presa occidentală sionistă.

“The DICTATOR” spune povestea eroică a unui dictator care şi-a riscat viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va ajunge niciodată în ţara pe care a tiranizat-o cu atâta dragoste şi este inspirat din romanul de mare succes “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein.

DICTATORUL este produs de Baron Cohen împreună cu Scott Rudin, Alec Berg, Jeff Schaffer şi David Mandel.
Acest proiect marchează prima colaborare cu Baron Cohen a lui Scott Rudin (“True Grit”, “The Social Network”). Berg, Schaffer şi Mandel (“Seinfeld”, “Curb Your Enthusiasm”) i se alătură lui Baron Cohen în calitate de scenarişti. Filmul este o nouă colaborare dintre Baron Cohen şi Larry Charles, după “Borat” şi “Bruno”.

Pentru a castiga un exemplar al cartii “Zabibah and the King”, scrisa de Saddam Hussein, asteptam comentariile voastre in care ne spuneti daca filmul are un miez real sau este doar o comedie bazata pe exagerarea unei povesti initiale. Concursul se desfasoara intre 06 si 13 septembrie!

Mult succes!

Castigatorii sunt Sorin si Ionescu Aneta. Felicitari!

Articole asemanatoare
cărți captivante
Cărți captivante de citit acasă
Taylor Swift dă de pământ cu „toxicitatea masculină”, capitalul privat și Șoroș la premiile Billboard
bebeluș
Un cuplu din State a „câștigat” un bebeluș la un concurs la radio
Moby își cere într-un final scuze de la Natalie Portman cu care nu a avut o relație

70 Responses

 1. draghita melinda

  a nu, nu cred ca este ceva real din viata lui. este un subiect inventat sau preluat pt a fi mai comic, poate un pic cam exagerat pentru o reactie fantastica a publicului. stiti cum e, tot ce e comic si ne face sa radem sa ne simtim bine atrage la public

 2. Camelia Croitor

  Eu cred ca are un miez de adevar, poate nu chiar povestea in sine, dar un personaj sau o situatie sigur are oglindirea in viata reala. Dar transpunerea intr-o comedie o face foarte putin credibila…

 3. ATANASIU-RAILEANU FLORINA

  Filmul se vrea a fi o comedie,dar probabil ca ridica si niste semne de intrebare,plus ca eu cred ca subiectul are legatura si cu problemele din zona araba.

 4. sims

  Mie personal mi s-a parut un film la finalul caruia iti pui multe intrebari. Este intr-adevar o comedie spumoasa si foarte reusita, dar printre recplicele si scenele ei au fost ascunse si fundamente reale. Filmul acesta m-a facut sa ma gandesc la faptul ca in trecut artistii faceau satire prin care ironizau situatia sociala si politica fara a leza insa pe fata “conducere”. Cam asa si in “Dictattorul”. Mi s-au parut foarte bine plasate scenele referitoare la americanii care prin intermediul manii drepte a dictatorului incercau sa puna mana pe rezervele de petrol detinute de statul acestuia, la fel ca si ironiile “Subtile” la hotararile luate in functie de moment ale “dictatorului” care hotara cine trebuia sa moara bazat doar pe faptul ca s-a impeidicat in fata lui. S-au faptul ca femeile arabe daca nu nasc baieti sunt marginalizate si supuse multe chinuri. Dupa ce am vazut acest film m-am gandit mult la asemanarile dintre dicatatorul prezentat in film si al nostru Ceasusecu sau liderul Libiei, Fidel Castro sau orice alt dictator. Este imposibil sa nu observi si realitatile subtile ascunse sub mantia acestei comedii desavarsite.

 5. Cristina Dumitru

  Desi commedia este exagerata in fond trasaturile, attudinile au un substrat real care aminteste de personalitatea dictatorului, dar si realitatile lumii arabe.

 6. alex1987

  Parerea mea este ca, cu siguranta exista si ceva real, un miez real, dar este si o inflorire a unei povesti initiale pentru a da o spectaculozitate, pentru a face filmul mai atractic.

 7. Pauna Oana

  Filmul are la baza cartea Zahiba si regele,dar este o exagerare a unor trasaturi,unor scene,imagini,gesturi,pentru a prinde la public,pentru a fi mai dinamic,mai interesant.

 8. Lupu Gabriela

  Cred ca are si un miez de adevar,dar s-a facut mare exagerare pentru a prinde la public si pentu a fi bine vandut

 9. Hascu Ionut Marius

  Chiar daca are un miez de adevar de la care s-a plecat initial, rezultatul este ceva faorte diferit de original.

 10. lacramioara maxim

  Orice film pleaca de la un sambure real… Unele inclina balanta mai mult spre realitate, altele spre fictiune.

 11. Buftea Izabella

  Este o comedie! Era clar ca multe intamplari sunt exagerate pentru a face placere publicului, dar un sambure de adevar este pe undeva. Doar nu iese fum fara foc!

 12. lyana1983

  Amuzant filmul dar sincer nu cred sa fie foarte mult bazat pe ceva real. Sincer ma intreb cat adevar este in Lista lui Schlinder!?

 13. Moldovan Lenuta Georgiana

  Cred ca in mare parte informatiile sunt false, insa sunt luate dupa intamplari reale. Exista si putin adevar in poveste adaugat cu un simt al umorului si o imaginatie bogata, face povestea frumoasa si surprinzatoare.

 14. Oana Alexandra Stanciu

  se spune ca in orice poveste este un sambure de adevar. chair daca este inspirat din caz real, cred ca este doar o comedie bazata pe exagerarea unei povesti initiale, ca toate filmele care il au ca actor pe s. b. c.

 15. livia runcan

  Filmul „Dictatorul” este malitios, sovinist, rasist, 100% politically incorrect … dar foarte amuzant! El nu reprezinta o adaptare directa a best-seller-ului „Zabiba si Regele”, dar urmareste paralel scenariul acestuia. Cartea lui Hussein este la suprafata un roman de dragoste, dar in esenta un roman-alegorie. Eroul este de fapt Hussein, iar frumoasa Zabiba reprezinta poporul irakian. Gelosul si crudul ei sot este in realitate America, iar scena violului reprezinta invazia Statelor Unite asupra Iracului la sfarsitul Razboiului din Golf. Asadar, raspunsul la intrebarea Concursului Tabu este ca filmul este o comedie bazata pe exagerarea unei povesti initiale.

 16. goleanu anisoara

  filmul este o comedie bazata pe exagerarea unei povesti initiale. Posibil sa fi avut si un miez real dar, transfigurat intr-o comedie spumoasa,a devenit putin credibil.

  1. Natali

   rickiZEbabe on August 30, 2011 i like how i am quiet possitive about mlsyef. i don’t go around saying i’m fat’ i’m ugly’ yes i’m not the prettiest girl and i know what i would like to change about mlsyef, but i still think i am quiet pretty xx

 17. goleanu constantin

  Filmul este o comedie bazata pe exagerarea unei povesti initiale si nu pare sa fi avut un sambure de adevar dar,cine stie!?

  1. Fherza

   nicknock100 on October 20, 2011 i think that No country for old men’ would be cool just so long as you play as the bad guy with the MEATY shgtoun cuz well watch the film, i think its very good AND the bad guy doesn’t die so the Game has an ending to it without the player going through all the effort just to find out he dies anywaybtw, the shgtoun is AWESOME!!!!!!

  1. Franco

   L-am vazut si il recomand…este super tare,mai ales faza cand rnamae blocat in toaleta dintr-un autocar si este nevoie de interventia unui echipaj de politie pentru eliberarea lui…

 18. Cristina

  Am vazut filmul si cred ca este o comedie reusita datorita interpretarii actorului Sacha Baron Cohen. Cred ca au folosit cartea ca sursa de inspiratie, dar evident ca au exagerat tocmai pentru a crea o comedie, nu un documentar. Este o ironie spumoasa.

 19. Aghinitei Maria

  Este o comedie, dar are obaza reala. Situatia in zona araba, zona conflictuala in care se impletesc interesele americanilor de a valorifica petrolul si a dictatorilor din tarile respective, precum si viata femeilor arabe.

 20. dorina2010

  Fiind o creatie artistica, este o alta realitate -creata, imaginata- decat cea obiectiva. Creatorul poate avea ca punct de plecare elemente din realitatea obieciva, structurate in viziune proprie.

 21. Kate80

  Filmul este o creatie artistica ,surprinzand o cu totul o alta realitate .Insa are o baza , un inceput real de la care a pornit toata povestea si exagerarile , trebuie sa recunosc au fost la mama lor acasa , deh ca filmul sa aiba succes .Oricum filmul este o comedie bazata pe o exagerare 🙂 .

 22. maria marinescu

  cred ca filmul este doar o comedie bazata pe exagerarea unei povesti initiale….astept sa citesc cartea…poate raspunsul va fi altul

Comenteaza acest articol

Castiga 1 din cele 2 exemplare ale cartii care a inspirat filmul DICTATORUL

by   1 min
70