Tabu
Image default
HEALTH Slider

Câte căni de cafea este sănătos să bem în fiecare zi

În secolul al XVII-lea, consumul de cafea era pedepsit cu moartea. Pe atunci, se credea că avea efecte nocive asupra minții. Din fericire, acum putem bea câtă cafea vrem, iar varietatea de compuși pe care îi conține s-a dovedit a ne aduce beneficii sănătății. Dar au existat încă multe discuții despre cât de multă cafea este sigură de băut pe parcursul unei zile.

Cantitatea potrivită de cafea aduce beneficii inimii

Un grup de oameni de știință din Germania au aflat că cofeina face ca celulele din vasele noastre de sânge să reacționeze într-un anumit mod. Îmbunătățește modul în care funcționează aceste celule. Cercetătorii cred că cantitatea optimă de cafea de care avem nevoie pentru a menține inima mai tânără este de maximum 4 căni pe zi.

Băutorii de cafea trăiesc mai mult

De-a lungul anilor, cercetătorii au observat că băuturile care conţin cafea ne influențează anumite afecțiuni de sănătate. Lista include boli de inimă, accident vascular cerebral, leziuni, boli respiratorii, infecții și diabet. Un studiu masiv pe 400.000 de americani a constatat că persoanele care beau cafea zilnic au mai puține șanse să moară din orice cauză decât persoanele care reduc consumul de cofeină.

Cu toate acestea, nu exagerați cu cafeaua. Persoanele care consumă în mod regulat prea multă cafea ar putea să își riște sănătatea. Consumul a peste 6 cești de espresso în fiecare zi poate crește riscul de boli de inimă cu până la 22%, potrivit unui studiu.

Ce face cafeaua să fie nesănătoasă

Dacă beți mai mult de 6 căni de cafea pe zi, nu numai cafeina poate fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Mulți iubitori de cafea adăugă zahăr și smântână care au calorii și grăsimi, ceea ce la rândul lor poate duce la potențiale probleme de sănătate. Deși este adevărat că o cantitate potrivită de cafea neagră reduce riscul de diabet, adăugarea de îndulcitori, cremă și alte arome poate crește nivelul zahărului din sânge.

ARTICOLE SIMILARE

Gala Premiilor Gopo, în premieră, în aer liber

Andreea Damian

Patru sfaturi pentru a-ți păstra tenul de vară până toamna târziu

Andreea Damian

Rihanna revine la tunsoarea de care îi era foarte dor

Andreea Damian

Anca Serea trece prin momente cumplite acasă

Andreea Damian

Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața

Andreea Damian

Bestseller: Scriu pentru ca simt sau Scriu pentru a vinde?

realitatea

Scrie un comentariu