Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Ce este pettingul și ce rol are în obținerea orgasmului

Petting-ul este un joc al mâinilor cu trupul partenerului. Este sex fără penetrare, într-o definiție scurtă.

Petting-ul este termenul oferit de britanici pentru alintat, giugiulit, pipăit. În anii ’50 era o tactică des folosită de adolescenții americani care, din lipsă de metode contraceptive, preferau să se stimuleze prin mângâieri și săruturi până ajungeau la orgasm.

În acest tip de sex partenerii doar se ating, își cunosc reciproc trupurile, devin dezinhibați și își descoperă preferințele erotice. Pe scurt, este un „joc de-a excitația”, dar fără penetrare.

Care este rolul sexului fără penetrare?

În cazul adolescenților, dacă nu se simt încă pregătiți să-și înceapă viața sexuală, petting-ul este o variantă mai mult decât safe pentru ei. Petting-ul vine de la sine când ambii parteneri se lasă purtați de valul dorinței și fac exact ceea ce simt, explorând diverse forme ale plăcerii.

Această tactică a început să fie folosită și ca terapie de cuplu. În cazul în care apare rutina, rolul petting-ului este de a-i apropia pe parteneri și de a-i face să se redescopere unul pe altul doar prin mângâieri, ca într-un joc în care sexul este interzis. În modul acesta ei învață cum să fie tandri și afectuoși. Indiferent de situație, petting-ul nu este un lucru pentru care să stai mult pe gânduri, el vine de la sine și este safe de practicat.

De la Pettting la heavy petting

Heavy petting este acel moment când bărbatul îi poate atinge clitorisul fetei, iar fata poate mângâia penisul băiatului. Chiar și la acest nivel, jocul se rezumă la atingeri cu mâinile și nu la contactul organelor sexuale. Penetrarea nu își are locul când vorbim despre petting.

Mulți se întreabă dacă poți să ajungi la orgasm fără penetrare. Mângâierea reciprocă și îndelungă poate duce la orgasm. Stimularea prin mângâiere a organelor genitale este foarte excitantă și chiar dacă nu include penetrarea, poate avea ca rezultat orgasmul dacă ambii parteneri intră în joc și se lasă duși de valurile plăcerii.

ARTICOLE SIMILARE

Femeile sunt mai fericite cu bărbați mai puțin atrăgători

Andreea Damian

Zodiile care sunt egoiste în pat. Află de cine să te ferești!

Andreea Damian

Aceste clişee ne dor (2): Replica de agăţat

HOROSCOP SEXUAL 18-24 noiembrie

Aceste clişee ne dor (3): “Sexul oral merge oricum”

Povestea unei materialiste

realitatea

Scrie un comentariu