Tabu
LIFESTYLE

Ce faci când timpul îți alunecă printre degete?

timpul

Majoritatea încercărilor noastre de a ne oferi timp de calitate, nu ne dau de fapt mai mult timp. Uneori avem impresia să timpul ne alunecă printre degete și rareori reușim să beneficiem la maxim de el, pe parcursul unei zile.

Ce fac unii oamenii pentru a se bucura de timp, în mod eficient?

În această perioadă de mari incertitudini, oameni sunt mai stresați și simt mai acut ca niciodată cum timpul trece din ce în ce mai repede, se scurge ca un fluid, se evaporă imediat. Ce fac oamenii pentru a profita la maxim de timp? Încep să optimizeze. Cumpără gadget-uri, mașini mai bune, produse fel de fel care le fac viața de zi cu zi mai ușoară. Când observă că au salvat chiar și 30 de minute pe zi, sunt foarte încântați. Fiecare minut salvat va fi încă un minut pentru ei, pentru relaxare, pentru familie.

Și totuși cum se poate optimiza timpul? Cum poate deveni acesta un timp de calitate? Cercetătorii spun despre oameni că pot economisi 20-30 de minute sau mai mult pe zi, dacă învață să lucreze mai eficient. Americanii au o vorbă: “Cheia pentru a obține o productivitate mai mare este să lucrezi mai inteligent, nu mai greu.” În opinia lor: “Nu este bine să lucrezi mai multe ore, ci să începi să lucrezi mai inteligent”.

Ținând cont de aceste sfaturi se poate ajunge la o simplificare a realității, care în esența ei este corectă. Oamenii se pot strădui să învețe să muncească mai eficient și astfel să-și ofere mai mult timp liber. Unele femei de exemplu se gândesc la ceea ce vor să obțină și își fac obiective și planuri despre cum să facă în mod rapid mai mulți bani, iar uneori aleg să încerce o carieră la un studio videochat din Constanța precum https://www.nightprowl.ro/studio-videochat-constanta. Altele optează pentru joburi de alt tip, pentru care s-au pregătit ani de zile, urmând cursuri de specialitate la colegiu sau facultate.

În mod cert, în ziua de astăzi nu mai este bine să fii un om care pierde timpul fără rost, care nu are obiective și planuri. Timpul înseamnă bani, deci este important să știi ce faci cu timpul tău, cum dorești să ți-l petreci pentru că el va contura viața și nivelul de trai.

Specialiștii recomandă oamenilor să-și programeze în mod eficient timpul, dacă doresc să aibă șansa de a face și ceea ce este important pentru ei. Oamenii trebuie să fie conștienți în mod cert de importanța modului cum își petrec timpul și a planificării sarcinilor la job, pentru a avea succes și a obține stabilitate financiară.

Conștientizarea modului cum îți petreci timpul

Planificarea sarcinilor din timp este importantă. În acest fel se face un program și se stabilește cât timp este necesar pentru muncă și cât timp pentru relaxare și odihnă. Ideea este de a conștientiza modul cum îți petreci timpul și de a nu ajunge în situația neplăcută, când observi că nu ai reușit să-ți îndeplinești obiectivele dorite, prin pierderea timpului fără rost.

Oamenii văd efectele timpului datorită modului în care se schimbă lucrurile și viața lor. Mintea tinde să caute detalii și să ignore consecințele, însă acestea sunt sesizate în mod clar. În viața oamenilor apare o rutină zilnică, pentru că ei urmăresc un tipar pe care și l-au creat: se trezesc, se spală, merg la muncă, vin acasă și așa mai departe.

Modul de a obține timp sau de a simți că ai o viață mai împlinită a devenit o prioritate pentru oamenii care doresc să schimbe ceva, să nu se plafoneze. În mod clar, ei doresc să aibă timp pentru alte experiențe mai interesante, cum ar fi cele care includ natura, călătoriile, oamenii, socializarea, lectura, distracția și implicarea în activități deosebite.

Fiecare om trebuie să încerce să-și optimizeze timpul, să introducă anumite schimbări în viața sa, pentru a se bucura mai mult de odihnă și relaxare. De pildă, unii oameni decid să se trezească mai devreme dimineața, să alerge pentru a-și menține corpul în formă bună și astfel ei observă că sunt mai optimiști, se simt mai plini de energie și mai productivi în acea zi. Oamenii trebuie să evite rutina cu orice preț, pentru că aceasta este plictisitoare. Ideea este să nu facă aceleași lucruri în fiecare zi, pentru că astfel timpul trece mai repede și viața de a asemenea.

ARTICOLE SIMILARE

El a “inventat-o” pe Madalina Ghenea! Uite cine a fost primul iubit al supermodelului

Ce NU e bine sa faci inainte de culcare

realitatea

FLORIN CALINESCU si viitoarea sa nora! FOTO!

Adriana Bahmuţeanu: «Dacă mor, să ştiţi că soţul meu mi-a pus pistolul în mână»

Cum să faci ordine în viața ta

realitatea

De ce se ingrasa BOTEZATU? Foto!

Scrie un comentariu