Tabu
HEALTHSlider

Ce se întâmplă cu corpul tău când înoți de 3 ori pe săptămână

Înotul poate fi biletul spre un corp și un suflet sănătos, indiferent de vârstă. Nu numai că antrenează tot corpul, dar îi ajută și pe cei care se confruntă cu depresia, eliberând endorfine care declanșează sentimente pozitive. Dar acesta nu este singurul avantaj pe care îl poate aduce această activitate.

Iată câteva dintre cele mai impresionante moduri în care înotul îți poate afecta viața în bine, desigur.

Plămânii tăi vor funcționa mai bine. Înotul poate fi o modalitate bună de a vă întări plămânii. De fapt, există studii care ne spun că înotul este mai bun decât yoga atunci când vine vorba de îmbunătățirea funcției pulmonare. Acest lucru se datorează faptului că înotul este capabil să crească elasticitatea musculară a plămânilor și a pieptului.

Articulațiile tale vor fi mai puternice. Înotul este perfect pentru cei cu dureri articulare cauzate de artrită, de exemplu. Acest lucru înseamnă că înotul vă poate ajuta să reduceți riscul de agravare a artritei, ajutând la menținerea mușchilor din jurul articulațiilor.

Îți va întări spatele. Cei care suferă de dureri de spate cronice, cum ar fi sciatica, atunci înotul poate construi mușchii spatelui și poate ajuta la ameliorarea durerii.

Vei arde caloriile. Înotul practicat doar de 3 ori pe săptămână poate fi o modalitate fantastică de a arde calorii în plus, consolidând în același timp și mușchii. Poți arde 500 de calorii în 30 de minute, ceea ce este de fapt dublu față de ceea ce ai arde prin mers.

Procesul de îmbătrânire va încetini. Conform unui studiu, înotul întârzie procesul de îmbătrânire, nu cu ani, ci cu decenii. Studiul spune că acest lucru se datorează parțial rezistenței musculare a persoanelor care înoată regulat, un element cheie a procesului de îmbătrânire și declinul sănătății fizice.

Vei dormi mai bine. Înotul face, de asemenea, minuni pentru mintea ta și pentru somn. Acest lucru se datorează faptului că înotul s-a dovedit a fi unul dintre exercițiile cheie care ajută la combaterea insomniei.

ARTICOLE SIMILARE

Preparatul care îi ajută pe japonezi să trăiască mult

Andreea Damian

Madonna a pierdut procesul: scrisoarea de despărțire de la Tupac se vinde

realitatea

Ce trebuie sa faci inainte de fiecare machiaj

realitatea

Nutriționiștii spun că pizza e mai sănătoasă decât cerealele pe care le consumi la micul dejun

Andreea Damian

Laura Cosoi va deveni din nou mamă!

Tabu Tabu

Dinu Maxer a dezvăluit detaliul ascuns din relația cu Deea 

Andreea Damian

Scrie un comentariu