Home > Agenda > Cea mai lungă eclipsă totală de Lună – vizibilă în România

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună – vizibilă în România

În noaptea de 27 spre 28 iulie se va vedea și în România cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului nostru și se pare că va fi un eveniment spectaculos.

Eclipsa coincide cu apogeul lunar, momentul când Luna este mai departe ca oricând de Pământ iar evenimentul va dura o oră și 43 de minute. Luna va fi roșie ca în filmele cu vampiri și vârcolaci 😊 De altfel i se și spune, cu ocazia unor astfel de evenimente, Lună Sângerie.

Eclipsa lunară va putea fi urmărită în diverse faze în Asia, Africa, Europa, America de Sud și Australia. Ea va fi totală doar pentru oamenii aflați în anumite regiuni – din fericire, și țara noastră se numără printre acele regiuni.

În România, eclipsa va începe la ora 20:24. Eclipsa totală va avea însă loc la ora 21:30 și se va termina la 23:13. Eclipsa din noaptea de vineri spre sâmbătă este a doua totală din acest an și a treia dintr-o serie de eclipse totale care se produc între anii 2017 şi 2019. Următoarea eclipsă vizibilă din ţara noastră se va produce pe 21 ianuarie 2019.

Nu aveți nevoie de un instrument astronomic pentru a vedea eclipsa. Sub Lună se va afla planeta Marte, vizibilă și strălucitoare. În timpul eclipsei pot fi observate alte trei planete: Venus (până la ora 22.00), Jupiter (până la miezul nopţii) şi Saturn (toată noaptea).

Articole asemanatoare
ROMÂNIA dă liber la ucis ciocârliile pentru restaurantele de lux
Lună
NASA promite că va trimite prima femeie pe Lună în 2024. Dar are nevoie de 1,6 mld. $
România hornurilor sigure
Lumea întreagă protestează împotriva poluării doar românii cer azi mai multe șosele pentru #șîeu

Comenteaza acest articol

Cea mai lungă eclipsă totală de Lună – vizibilă în România

by realitatea   1 min
0