Tabu
Image default
BEAUTY

Cele 7 greșeli frecvente care agravează arsurile solare

Uneori ne ia valul și uităm cât timp am stat afară, sub lumina intensă a soarelui, fără protecție solară. Și, înainte să ne dăm seama, pielea este deja roșie și suferă.

Dar, înainte să te apuci de calmat și reparat pielea, trebuie să știi ce alte greșeli frecvente agravează arsurile solare.

1. Nu folosi produse de îngrijire a pielii care conțin retinol și acid glicolic (folosite pentru exfolierea chimică a pielii). Combinate cu expunerea la soare, vor agrava problemele pielii.

2. Dacă iei medicamente, citește cu atenție prospectul ca să afli dacă există avertizări cu privire la expunerea la soare.

3. Evită aplicarea pe piele a parfumurilor. Conțin alcool și produc sau accentuează arsurile solare.

4. Nu aplica uleiuri alimentare pe piele (dacă se încing în tigaie, se încing și ard și pe piele).

5. Cercetările recente arată că, atunci când bei alcool, cantitatea de lumină UV necesară pentru a provoca o arsură solară este mai mică decât pentru cei care nu beau alcool în timpul expunerii la soare.

6. Telefoanele mobile și dispozitivele electronice similare reflectă razele UV înapoi pe pielea noastră, conform Journal of American Academy of Dermatology.

7. Să stai în apă poate produce o senzația de răcorire, dar, suprafața apei reflectă razele UV, așa încât fiecare bucățică de piele care rămâne la suprafață va fi de două ori expusă arsurilor.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Marin are cremă pentru îngrijirea tenului cu numele său

Tabu Tabu

Foto-soc! Cum arata Loredana Chivu fara extensii!

Raluca Badulescu, dupa ce a slabit 63 kg, isi pune silicoane!

Tratament anticelulitic cu lipitori

Cum arată părul Biancăi Drăgusanu fără extensii!

A reusit sa ajunga la silueta ideala! Ce mananca Andreea Marin ca sa arate asa

Scrie un comentariu