Tabu
Image default
LIFE & LOVE

Cele cinci obiceiuri comune care îți distrug viața sexuală

O partidă bună de sex ne poate îmbunătăți starea de spirit și chiar starea de sănătate. Uneori însă, lucrurile nu merg așa cum ar trebui, iar dezamăgirile pot începe chiar din cauza anumitor obiceiuri nocive, din viața de zi cu zi.

Este perfect normal ca, din când în când, lucrurile să nu funcționeze extraordinar în pat. Dacă problemele sunt însă tot mai dese, atunci situația ar trebui puțin analizată. Experții spun că ar fi cazul să aruncăm o privire mai atentă asupra obiceiurilor zilnice. Lucruri aparent inofensive pot distruge apetitul sexual, potrivit The Sun.

Profesorul Geoff Hackett, consilier medical pentru compania de telesănătate pentru bărbați, Hims, a împărtășit cinci lucruri care ar putea sta în spatele problemelor sexuale: de la consumul anumitor alimente, până la prea mult alcool.

Obiceiuri de evitat, pentru o bună viață sexuală

1. Consumul de alimente grase

Deși alimentele grase pot fi o răsfăț delicios din când în când, excesul provoacă probleme sexuale. Geoff a spus, pentru Huffington Post, că acest lucru se datorează faptului că grăsimile nesănătoase pot duce la acumularea de placă în artere, cunoscută și sub numele de ateroscleroză. Acest lucru Îngustarea arterelor duce la reducerea fluxului de sânge către organul sexual, ceea ce face dificilă obținerea sau menținerea erecției. Alimentele grase pot fi puțin mai mult decât un ucigaș al dispoziției, deoarece ateroscleroza duce până la expunerea riscului de accident vascular cerebral și atac de cord.

2. Prea mult zahăr

Un alt ingredient pe care putem da vina, atunci când lucrurile nu merg ca la carte, ar putea fi gustările dulci – mai ales consumate în mod regulat. Potrivit lui Geoff, dulciurile cresc nivelul glicemiei, ceea ce face ca pancreasul să producă insulină pentru a o reduce.

Dacă treci frecvent prin acest ciclu, poate începe să-ți afecteze sănătatea sexuală, a avertizat consilierul medical. De fapt, a adăugat el, disfuncția erectilă poate fi uneori un semn precoce al diabetului. Persoanele cu diabet au mai frecvent probleme de erecție. Geoff a susținut că „intervenția medicală precoce poate fi de ajutor”.

3. Prea multă băutură

De cele mai multe ori, partenerii se gândesc că puțină băutură îi va stimula. De fapt, ea poate distruge starea de spirit când ajungi, în cele din urmă în dormitor, a avertizat Geoff. Băuturile alcoolice în exces pot crește tensiunea arterială și colesterolul și scad testosteronul. Acest lucru poate duce la disfuncție erectilă, dorință sexuală scăzută și poate îngreuna orgasmul. Steroizii și suplimentele pentru construirea musculară ar putea avea, de asemenea, un efect similar.

4. Fumatul

Un obicei cunoscut ca fiind nociv pentru sănătate, fumatul ne poate afecta și viața sexuală. Potrivit lui Geoff: „Vinovatul cheie este nicotina, care este un vasoconstrictor cunoscut (un tip de substanță chimică care reduce fluxul sanguin prin artere). Vasele mici de sânge ale organului sexual sunt deosebit de vulnerabile, iar fumătorii au un risc de până la două ori mai mare de apariție a disfuncției erectile, față de nefumători.” Chiar și după ce renunți la fumat, poate dura până la șase luni până când problema să se rezolve de la sine.

5. Stresul

Unul dintre cei mai mari distrugători de dispoziție din dormitor poate fi stresul. „Stresul este asociat cu niveluri crescute de adrenalină, care cauzează dificultăți în menținerea erecției și afectează, de asemenea, producția de hormoni sexuali, în special testosteron, ceea ce reduce libidoul”, a subliniat Geoff. Cortizolul, un hormon de stres, afectează și producția de testosteron.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Femeile dominatoare ale zodiacului! Te joacă pe degete

Andreea Damian

Tania Budi, DEZVĂLUIRE-ŞOC: “Nu mai ştiu câţi BĂRBAŢI am avut!”

4 zodii extrem de sensibile. Plâng din orice

Andreea Damian

BENDEAC – partida de sex in Centrul Vechi sfarsita prost

Incestul, un fenomen tabu de magnitudine necunoscută

Andreea Damian

Cele 5 zodii care au toate șansele să devină bogate în curând! Atrag banii ca un magnet

Andreea Damian

Scrie un comentariu