Tabu
lifestyle

Cine influențează azi comunitatea gay

Deja la a 16-a ediție, Out 100, topul celor mai influente personalități ale comunității gay mondiale publicat de revista Out în numărul decembrie 2010/ianuarie 2011, confirmă influențatori de cursă lungă și nou veniți în viața socială, economică și politică a comunităților gay de pretutindeni.

 

Suspecții de serviciu. Cum era de așteptat, există nume care se vor regăsi în orice top gay, pentru că influența lor depășește comunitatea gay și exemplul pe care ei îl aduc în societate în general creează o imagine mai bine conturată și mai vizibilă a persoanelor gay și drepturilor acestora. Nou venit în 2010, deoarece în 2010 și-a făcut publică orientarea sexuală, este Ricky Martin, însoțit de Johnny Weir, numărul 12 mondial la patinaj, a cărui nou descoperită carieră în muzică și mult așteptata autobiografie din 2011, precum și campaniile umanitare îl recomandă ca un influențator de talie mondială. În aceeași categorie își face loc designerul Nate Berkus, care după 10 ani și 127 case redecorate pentru The Oprah Winfrey Show are din septembrie 2010 propriul show de design interior.

 

Turiștii de top 100. Clasați când mai sus, când mai jos, în funcție de succesul lor de moment sau permanent, se află o serie de nume recurente ale topurilor 100 gay. Jake Shears de la Scissor Sisters, Rufus Wainwright, Michael Stipe de la R.E.M. sunt nominalizați de Out Magazine pentru munca de activism silențios pe care o depun: rareori vorbind despre orientarea lor sexuală, dar fără o ascunde, ritmul pe care ei îl dictează este apreciat atât de comunitate, cât și în afara ei și creează exemple pozitive de viață gay împlinită și fericită.

 

Nou veniții. Emma Donoghue, scriitoarea irlandeză nominalizată în 2010 la Man Booker Prize, și care are deja în mânecă premii Lambda și Stonewall; Apichatpong Weerasethakul, câștigătorul Palme D’Or la Cannes în 2010; cântăreața Sia Furler, cu un album bine clasat în 2010 (We Are Born) și cu colaborarea sa cu Christina Aguilera; John Cameron Mitchell, regizorul Shortbus și Hedwig and the Angry Inch, care în 2010 uimește cu Rabbit Hole cu Nicole Kidman – sunt doar câteva din numele nou veniților în topul 100 al personalităților gay de anul acesta.

 

Absenții. Pe lângă veteranii topurilor de influență gay (precum Ian McKellan) și activiștii  momentului (Dan Savage, al cărui proiect It Gets Better este poate cel mai bun proiect care adresează probleme ale comunității gay din 2010), din top lipsesc foarte multe nume europene. Faptul îmbucurător pe care îl aduce ediția 2010 a topului Out 100 este reprezentarea femeilor în proporție aproape egală cu a bărbaților.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Alicia Keys s-a căsătorit

realitatea

Concert Romano ButiQ

Ghici cine…

realitatea

VEDETE la bustul gol: TOP 10 Cei mai sexy pectorali de la Hollywood

Iata-l pe MARCEL, impresarul-iubit al ALEXANDREI STAN, cel care a desfigurat-o!

NADIA COMANECI a strans o avere uriasa! FOTO

Scrie un comentariu